El doctor Josep Gomà Sellart, que des del 1981 exerceix la seva professió al Berguedà, ha rebut aquest dilluns a la nit el Premi a l'Excel·lència del Col·legi de Metges en reconeixement a la seva trajectòria professional de 36 anys.

Gomà, nascut el 3 d'octubre del 1955 a Lleida i que als tres mesos va anar a viure a Vilafranca del Penedès, deia en declaracions recents a Regió7 que "Estic content", entre d'altres raons, perquè considera que el guardó també suposa "un reconeixement a la medicina rural, als metges de primària. Posa de manifest que es pot fer bona medicina als pobles petits"

Josep Gomà és metge internista i després d'acabar la carrera va iniciar la seva trajectòria professional a l'hospital comarcal Sant Bernabé. Una dècada més tard va decidir demanar exercir a la primària i ha treballat a Berga, Gironella i actualment atén els pacients a Olvan-Cal Rosal dins l'àrea bàsica de salut del Baix Berguedà.

En els trenta sis anys que fa que treballa com a metge la societat ha evolucionat molt i hi hagut grans avenços tècnics. Destaca però que "el que no ha canviat és la relació metge- malalt. La tècnica ha de solucionar els problemes. Això no ens ha de fer perdre la relació amb el pacient. La proximitat és la gran avantatge de la medicina rural."