L’Ajuntament de Berga se suma a la Setmana Europea de la Prevenció de Residus (EWWR) i ofereix el proper cap de setmana diverses activitats amb la voluntat de sensibilitzar a la ciutadania sobre els recursos sostenibles i la gestió de residus.

La regidoria de Medi Ambient ha organitzar les activitats, que comencen el divendres 25 de novembre amb la xerrada de Sònia Llamas, ambientòloga i presidenta del Grup de Defensa de la Natura del Berguedà, sobre els residus elèctrics i electrònics. Serà a les 18:00h al Casal de la Gent Gran.L’endemà, dissabte 26 de novembre, es durà a terme una acció comuna a partir de les 10 del matí en el context del Mercat Setmanal de Berga on s’aconsellarà a compradors i botiguers sobre les diferents maneres de reduir residus

. Aquesta acció comptarà amb la participació d’alumnes de diferents centres de secundària de la ciutat.

El mateix dissabte a la 17:30 tindrà lloc a l’Hotel d’Entitats un taller de reparació de petits electrodomèstics a càrrec de l’Associació Solidança. El taller pretén donar els coneixements bàsics per a què qualsevol persona pugui reparar per ella mateixa aquests aparells i evitar el malbaratament de les matèries primeres que la seva fabricació comporta. Per això, s’insta als assistents a portar els seus electrodomèstics per reparar-los.

També s’ha sumat a la campanya l’Escola Sant Joan de Berga, que al llarg d’aquesta setmana participa del programa “El detectiu de residus”, on es duen a terme accions que animin a alumnat i professorat a reduir els residus de la seva escola i fer conscienciació ambiental.

La Setmana Europea de la Prevenció de Residus (EWWR) és una iniciativa que promou la implementació d’estratègies per la prevenció de residus, la reutilització de productes i fa difusió de les polítiques de la Unió Europea i els seus Estats membre en aquesta matèria.

Les accions implementades durant la EWWR, compresa entre el 19 i el 26 de novembre, es regeixen per les tres R, que representen les opcions a tenir en compte abans de gestionar els residus. Aquestes R representen, reduir els recursos, reutilitzar els productes i reciclar els materials.