La ponència redactora de la proposició de llei de la nova comarca del Lluçanès va acordar ahir, després de reunir-se amb els alcaldes dels tretze municipis del territori, que s'inclogui una disposició addicional per tal que les poblacions que no vulguin formar-ne part se'n puguin desvincular més endavant, un cop la comarca ja s'hagi creat.

La llei preveu «que la comarca és dels tretze municipis», segons va remarcar la diputada de Junts pel Sí Adriana Delgado, que és ponent del text legislatiu. A parer seu, el mecanisme previst permetrà que «tots s'hi sentin còmodes». Previsiblement, el document sortint de la ponència se signarà aquest dimecres i tindrà el suport de JxS, CSQEP i la CUP. En la consulta celebrada el 26 de juliol del 2015, el sí va guanyar en vuit dels tretze municipis de la futura comarca catalana número 43.

Després de la reunió, la diputada de Junts pel Sí, Adriana Delgado, que és ponent del text legislatiu, va avançar que el document marc inclou una disposició addicional per tal que les poblacions que no vulguin formar part de la comarca del Lluçanès se'n puguin desvincular més endavant, quan la comarca ja s'hagi creat. Delgado va subratllar que la llei preveuque la comarca és dels tretze municipis, però creu que aquest mecanisme permetrà «que tots s'hi sentin còmodes». El text marc també inclou un fragment del «document d'Olost», una carta que van signar tots els alcaldes el mes d'octubre per tal que «la comarca sigui àgil, eficient i propera al territori». És probable que el text de la ponència se signi avui mateix.