El Patronat de la Patum va decidir reconèixer la tasca voluntària que realitzen les germanes Camprubí durant el lliurament dels títols de patumaire pel Corpus d´enguany. Aquest divendres rebran un nou reconeixement públic. Els agrada passar desapercebudes i no donen gaire importància a la seva feina, però si no hi fossin, es trobarien a faltar.

Adelina i Maria Rosa Camprubí són les responsables que la comparseria de la Patum surti pentinada a la plaça. Els gegants, els àngels i els nans vells passen cada any per les mans d´aquestes perruqueres jubilades que des del 1971 col·laboren desinteressadament en la festa.

Van obrir el seu negoci particular l´any 70 a la plaça del Doctor Saló. Va ser llavors quan el sogre de la Maria Rosa, Josep Vilajoana, que era geganter, els va demanar si podien fer-se càrrec de pentinar els gegants. Elles van accedir-hi contentes. Pocs anys després, van decidir canviar les perruques, i des de llavors han estat les encarregades de fer-se´n càrrec durant quaranta anys.

Són conscients que la festa ha canviat molt, però elles continuen il·lusionades per posar a punt les cabelleres de la comparseria patumaire perquè puguin lluir a la plaça any rere any. Confessen que els encanta veure que van ben pentinats perquè estan jubilades i aquests són els últims clients que conserven. El procediment sempre és el mateix: unes setmanes abans de Patum fan un repàs per comprovar l´estat de les perruques, si cal les renten i les posen a punt. Cada dia, abans de sortir a plaça, les tornen a revisar.