Wanagig i Entre Rivals s'enduen el Concurs d'Idees Emprenedores de Berga

Enguany s'han presentat 17 candidatures a un certamen que es consolida com a plataforma de promoció del talent local

04.12.2016 | 07:35
Foto de família dels guanyadors i els assistents a l´acte.

El 90% de les 64 empreses que s´han constituït després d´haver-se presentat com a projectes al Concurs d´Idees Emprenedores del Berguedà continuen en funcionament. Aquesta és la clau de volta del Concurs d´Idees Emprenedores que organitza l´Agència de Desenvolupament del Berguedà amb el patrocini de la Fundació Obra Social La Caixa i amb la col·laboració de diferents col·lectius, entitats i empreses entre les quals Regió7. Aquest divendres al vespre, s´han lliurar els premis de la cinquena edició d´un certamen que es consolida com una eina de promoció de l´emprenedoria, la creativitat i el talent del Berguedà.

Enguany els projectes guanyadors se centren en propostes que utilitzen Internet o les noves tecnologies. Així el primer premi del Concurs d´Idees Emprenedores, valorat en 6.100 euros (amb un xec de 1.000 euros i un pack de serveis de 5.100 euros), ha estat pel projecte batejat amb el nom de Wanagig que aposta per posar en contacte músics i promotors a través de les noves tecnologies. Fonts dels organitzadors van dir que és un projecte innovador a Catalunya, Espanya o Europa. Els seus promotors són el joves Carles Fíguls, Lluís Badal, Carme Rota i David Sais.

El segon premi valorat en 3.700 euros (1.000 en un xec i un pack de serveis per valor de 3.000 euros) ha estat per OnVaig.cat de Laia Andreu. Es tracta d´una agència de viatges de caps de setmana per viure festes i tradicions de Catalunya. El tercer premi del concurs premiat amb un xec de 400 euros i un pack de serveis de 2.850 euros ha estat pel projecte Influence Factor de Jordi Pujals i Joan Fíguls. Influence Factor uneix marques i influencers perquè les empreses augmentin les seves vendes a través de l´opinió i la recomanació de persones influents a les xarxes socials. I també s´encarreguen de realitzar la campanya de màrqueting.

El premi a la millor idea ha estat per la candidatura del periodista berguedà Marc Canturri amb Entre Rivals on planteja la creació d´un diari digital esportiu del Berguedà. S´endú un xec de 300 euros i un pack de serveis per valor de 1.200 euros.

El jurat va decidir atorgar dues mencions especials dotades per La Caixa amb 250 euros cadascuna. La primera menció ha estat per reconèixer el projecte de WeDecide de Marc Serra i Ignasi Serra. Es tracta d´un portal web que permet fer votacions on line a particulars i administracions o entitats. La segona menció és per al projecte Sense Barreres de Jaume Mora i Josep Maria Rossinyol. Aquesta proposta busca adaptar l´espai físic en habitatges (blocs d´edificis, cases de pagès i cases de turisme rural) per a persones amb discapacitats aplicant noves tecnologies com la domòtica.

Al Concurs d´Idees Emprenedores s´hi han presentat 17 candidatures i s´han lliurat distincions valorades en 14.000 euros.

El jurat
El jurat del certamen està integrat per Xavier Gual, Neus Viñas, de l´Associació Comarcal d´Empresaris del Berguedà, Àngel Noguera de l´Associació Independent de Joves Empresaris de Catalunya, Antoni Clement, de l´Associació pel Desenvolupament Rural de la Catalunya Central, Marc Bernadich de la Universitat de Manresa, Moisès Gonzàlez de MoiAcció, Pere Caballero de la Confederació de Treballadors Autònoms de Catalunya, Ramon Sala d´Hostaleria i Turisme del Berguedà i Laura Seuba de l´Agència de Desenvolupament del Berguedà

Els promotors
El Concurs d´Idees Emprenedores del Berguedà és un certamen organitzat per l´Agència de Desenvolupament del Berguedà amb el patrocini de la Fundació l´Obra Social La Caixa, i amb la col·laboració de la Cambra de Comerç de Barcelona – Delegació al Berguedà, l´Associació Comarcal d´Empresaris del Berguedà, la Universitat de la Catalunya Central – Universitat de Manresa, l´Associació Independent Joves Empresaris de Catalunya, la Confederació de Treballadors Autònoms de Catalunya, l´Associació d´Hosteleria i Turisme del Berguedà, l´Associació pel Desenvolupament Rural de la Catalunya Central, Inforber, Assessoria Pujol, Assessoria Plana (Berga i Bagà), Assessoria Puig-reig, Assessoria Guitart, Assessoria Miquela-Garriga, Montraveta&Hernández associats, Assessoria Coma, Assessorament Personalitzat de Pimes, Agroxarxa, Estudi Jurídic i Econòmic, Fernàndez – Cabra Assessors, MoiAcció i el diari Regió 7. A més a més, del suport de la Diputació de Barcelona i la Generalitat de Catalunya.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Berguedà

Es busquen mecenes per recuperar parets de pedra seca a les vinyes de Sant Julià

Es busquen mecenes per recuperar parets de pedra seca a les vinyes de Sant Julià

La Bauma de les Deveses, que promou la recuperació de vinya d'altitud, fa campanya a Verkami per...

Montserrat Venturós passa comptes a mig mandat en un debat obert a Berga

El Col·legi de Periodistes organitza l'acte, que serà a la plaça de Sant Joan el proper dimarts 27...

Quim Mas i Francesc Muxí es jubilen de la brigada municipal

Quim Mas i Francesc Muxí es jubilen de la brigada municipal

Ahir va ser un dia emotiu per a Quim Mas. Després de 28 anys com a treballador de...

La Festa Major de la Font del Ros escalfa motors amb un concurs de tapes

El barri de la Font del Ros de Berga és a les portes de la seva festa major. Per animar...

Sant Jordi celebra els 40 anys del trasllat de Sant Salvador al nou nucli

Sant Jordi celebra els 40 anys del trasllat de Sant Salvador al nou nucli

Exposicions, un audiovisual i un sopar de retrobament servirà per recordar la creació del poble

Enllaços recomanats: Premis cinema