Wanagig i Entre Rivals s'enduen el Concurs d'Idees Emprenedores de Berga

Enguany s'han presentat 17 candidatures a un certamen que es consolida com a plataforma de promoció del talent local

04.12.2016 | 07:35
Foto de família dels guanyadors i els assistents a l´acte.

El 90% de les 64 empreses que s´han constituït després d´haver-se presentat com a projectes al Concurs d´Idees Emprenedores del Berguedà continuen en funcionament. Aquesta és la clau de volta del Concurs d´Idees Emprenedores que organitza l´Agència de Desenvolupament del Berguedà amb el patrocini de la Fundació Obra Social La Caixa i amb la col·laboració de diferents col·lectius, entitats i empreses entre les quals Regió7. Aquest divendres al vespre, s´han lliurar els premis de la cinquena edició d´un certamen que es consolida com una eina de promoció de l´emprenedoria, la creativitat i el talent del Berguedà.

Enguany els projectes guanyadors se centren en propostes que utilitzen Internet o les noves tecnologies. Així el primer premi del Concurs d´Idees Emprenedores, valorat en 6.100 euros (amb un xec de 1.000 euros i un pack de serveis de 5.100 euros), ha estat pel projecte batejat amb el nom de Wanagig que aposta per posar en contacte músics i promotors a través de les noves tecnologies. Fonts dels organitzadors van dir que és un projecte innovador a Catalunya, Espanya o Europa. Els seus promotors són el joves Carles Fíguls, Lluís Badal, Carme Rota i David Sais.

El segon premi valorat en 3.700 euros (1.000 en un xec i un pack de serveis per valor de 3.000 euros) ha estat per OnVaig.cat de Laia Andreu. Es tracta d´una agència de viatges de caps de setmana per viure festes i tradicions de Catalunya. El tercer premi del concurs premiat amb un xec de 400 euros i un pack de serveis de 2.850 euros ha estat pel projecte Influence Factor de Jordi Pujals i Joan Fíguls. Influence Factor uneix marques i influencers perquè les empreses augmentin les seves vendes a través de l´opinió i la recomanació de persones influents a les xarxes socials. I també s´encarreguen de realitzar la campanya de màrqueting.

El premi a la millor idea ha estat per la candidatura del periodista berguedà Marc Canturri amb Entre Rivals on planteja la creació d´un diari digital esportiu del Berguedà. S´endú un xec de 300 euros i un pack de serveis per valor de 1.200 euros.

El jurat va decidir atorgar dues mencions especials dotades per La Caixa amb 250 euros cadascuna. La primera menció ha estat per reconèixer el projecte de WeDecide de Marc Serra i Ignasi Serra. Es tracta d´un portal web que permet fer votacions on line a particulars i administracions o entitats. La segona menció és per al projecte Sense Barreres de Jaume Mora i Josep Maria Rossinyol. Aquesta proposta busca adaptar l´espai físic en habitatges (blocs d´edificis, cases de pagès i cases de turisme rural) per a persones amb discapacitats aplicant noves tecnologies com la domòtica.

Al Concurs d´Idees Emprenedores s´hi han presentat 17 candidatures i s´han lliurat distincions valorades en 14.000 euros.

El jurat
El jurat del certamen està integrat per Xavier Gual, Neus Viñas, de l´Associació Comarcal d´Empresaris del Berguedà, Àngel Noguera de l´Associació Independent de Joves Empresaris de Catalunya, Antoni Clement, de l´Associació pel Desenvolupament Rural de la Catalunya Central, Marc Bernadich de la Universitat de Manresa, Moisès Gonzàlez de MoiAcció, Pere Caballero de la Confederació de Treballadors Autònoms de Catalunya, Ramon Sala d´Hostaleria i Turisme del Berguedà i Laura Seuba de l´Agència de Desenvolupament del Berguedà

Els promotors
El Concurs d´Idees Emprenedores del Berguedà és un certamen organitzat per l´Agència de Desenvolupament del Berguedà amb el patrocini de la Fundació l´Obra Social La Caixa, i amb la col·laboració de la Cambra de Comerç de Barcelona – Delegació al Berguedà, l´Associació Comarcal d´Empresaris del Berguedà, la Universitat de la Catalunya Central – Universitat de Manresa, l´Associació Independent Joves Empresaris de Catalunya, la Confederació de Treballadors Autònoms de Catalunya, l´Associació d´Hosteleria i Turisme del Berguedà, l´Associació pel Desenvolupament Rural de la Catalunya Central, Inforber, Assessoria Pujol, Assessoria Plana (Berga i Bagà), Assessoria Puig-reig, Assessoria Guitart, Assessoria Miquela-Garriga, Montraveta&Hernández associats, Assessoria Coma, Assessorament Personalitzat de Pimes, Agroxarxa, Estudi Jurídic i Econòmic, Fernàndez – Cabra Assessors, MoiAcció i el diari Regió 7. A més a més, del suport de la Diputació de Barcelona i la Generalitat de Catalunya.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Berguedà

Usuaris a les instal·lacions
L'Ajuntament de Berga garanteix la continuïtat de la piscina del Tossalet

L'Ajuntament de Berga garanteix la continuïtat de la piscina del Tossalet

El govern de la CUP assegura que els usuaris de l'equipament podran seguir fent ús de les...

Les comparses de la Patum tornaran al seu espai habitual a partir de la tardor

Les comparses de la Patum tornaran al seu espai habitual a partir de la tardor

Les obres de la teulada de l'edifici ja han acabat i ara manca el tractament contra els tèrmits

El Consell Comarcal estrena l'Oficina d'Atenció al Ciutadà

El Consell Comarcal estrena l'Oficina d'Atenció al Ciutadà

Amb la voluntat de millorar el servei d'atenció als veïns, el Consell Comarcal del...

Bagà dóna el tret de sortida a una setmana de festa major

Bagà inicia, avui divendres, els actes de la seva festa major. Una multitud de propostes...

El Berguedà podria perdre la seva única piscina pública coberta en un mes si tanca el Tossalet

El Berguedà podria perdre la seva única piscina pública coberta en un mes si tanca el Tossalet

Els responsables de l'equipament insten l'Ajuntament a presentar una alternativa de gestió o...

El Tossalet tancarà al setembre si la CUP de Berga no planteja un nou model de gestió

El Tossalet tancarà al setembre si la CUP de Berga no planteja un nou model de gestió

La Federació Catalana de Natació, que gestiona l'equipament esportiu municipal d'El...

Enllaços recomanats: Premis cinema