Menjar-se una crepe sense gluten a un food truck, anar a cal barber per tallar-se la barba enmig del públic, comprar una joia, complements, una xocolota o una peça de roba cent per cent artesanes, maquillar-se la cara o escoltar música en viu mentre es gaudeix d'una exposició de fotos de dones al món casteller. Aquestes són algunes de les possibilitats que ofereix als vistants la segona edició de La Paradeta, una mostra organitzada pels Castellers de Berga al seu local social, a l'antic cinema Catalunya al centre de la capital berguedana.

A l'antiga platea s'hi ubiquen les parades artesanes i de demostració d'oficis en viu com el de barber-perruquer, maquillatge de cares pels menuts, la música en viu. I a l'exterior a l'antiga plaça de les Cols hi ha instal·lades cinc food trucks on es poden adquirir tota mena de menjars de pizzes amb segell napolità fins a crepes bretones sense gluten. També es poden tastar vins i cerveses.

Es tracta d'una activitat pensada per donar vida al local social dels Castellers de Berga tal i com han explicat a Regió7 les responsables del certamen Núria Subirana i Misa Oliva. "El que volem és que es vegi que aquí no només es fan castells sinó també moltes altres coses. Aquí és casa de tothom i volem que aquest sigui un espai on tothom si senti a gust". Els diners que obtinguin serviran també per finançar una sortida a la neu que faran aquest hivern

La primera edició del certamen la van fer el 2015 i va servir per aconseguir diners per ajudar a pagar el viatge que els castellers berguedans van fer aquest estiu a Grècia.

La Paradeta romadrà oberta aquest diumenge fins a les 9 de la nit