El govern de Berga preveu iniciar els treballs per completar el clavegueram de la part sud de la Rasa dels Molins, segons ha explicat aquest dijous al migdia l'alcaldessa Montse Venturós en la roda de premsa anterior al ple ordinari de desembre que se celebra aquesta nit i serà el darrer d'aquest 2016.

Acabar el sanejament de la part sud de l Rasa dels Molins és una vella assignatura pendent de la ciutat. Els problemes que genera tenir una claveguera a l'aire lliure al mig del nucli urbà han estat denunciats reiteradament pels veïns afectats i el cas ha arribat fins al Síndic de Greuges en el passat mandat.

El 2015 el consistori berguedà va fer l'aprovació inicial d'aquest projecte. L'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) hi ha fet unes esmenes que el govern ha incorporat al projecte que ha calgut esmenar. Un cop adaptat als requeriments del Govern, l'executiu berguedà continuarà el procés per aprovar definitivament el projecte i, posteriorment, fer-ne la licitació i començar els treballs. En el pressupost del 2016 hi havia una partida prevista de 146.000 euros per aquest actuació.

La renovació de l'enllumenat a punt

El govern de Berga té previst licitar en breu les obres de renovació de l'enllumenat públic de la ciutat segons ha explicat l'alcaldessa. Ho farà gràcies un prèstec de l'Institut per a la Diversificació i l'Estalvi Energètic (IDAE) que va concedir un crèdit d1,7 milions d'euros al consistori berguedà per fer aquesta operació l'any passat. En aquest temps, el consistori ha redactat el projecte i iniciat el procés de licitació de la substitució dels llums convencionals per leds que són més eficients energèticament.

L'alcaldessa ha detallat que actualment s'està apunt de fer l'adjudicació. Al ple d'avui es demanarà una pròrroga a l'IDAE per tenir temps per completar el procés que ha estat endarrerit 4 mesos per una impugnació de la Generalitat a l'Institut per invasió de competències autonòmiques a nivell general.