El govern de la CUP ha aprofitat el ple ordinari d'aquest dijous per recordar que el consistori ha mantingut el suport econòmic i institucional als organitzadors del triatló des de que tenen l'alcaldia. L'alcaldessa de Berga, Montserrat Venturós i la regidora d'Esports, Mònica Garcia, van deixar clar durant la sessió plenària, abans que els grups de l'oposició els plantegessin el tema, que el govern de la CUP ha continuat al costat de la Sailfish tal i com havia fet l'anterior equip de govern de CiU.

En aquest sentit, l´Ajuntament ha mantingut durant els dos darrers anys (ells van entrar al govern el 2015) les ajudes que venien de la Diputació. Aquest dijous van passar comptes de les aportacions econòmiques que s'hi han destinat any rere any del pressupost de la ciutat. En total més de 125.000 euros, dels quals aquest 2016 se n'hi han destinat 24.178. Venturós va lamentar que la competició hagi decidit marxar de Berga, però va recordar que "els motius són molts, principalment de costos i també aspectes tècnics".

Pau Bessa, regidor de CDC a l'oposició, va retreure al govern manca d'implicació per intentar que la prova es quedés a la ciutat i no perdre-la. En aquest sentit, però, Venturós va matisar que "la Sailfish no l'hem perdut, sinó que ha marxat".

La regidora d'ERC, Ermínia Altarriba, va demanar que es faci un esforç per buscar, a nivell comarcal, una prova similar amb un impacte econòmic semblant al que deixava la Sailfish a la ciutat. En aquest sentit, la regidora d'Esports, Mònica Garcia, va anunciar que s'hi treballarà conjuntament amb d'altres col·lectius i administracions de la comarca.

Més suport a les entitats locals

Per altra banda, la regidora Garcia, va avançar que l'objectiu és que els diners que la Diputació destinava a subvencionar la Sailfish es destinaran a d'altres activitats de les entitats esportives locals que treballen de manera voluntària durant tot l'any. Així mateix, va anunciar que si és necessari s'hi destinaran la resta de diners del pressupost que fins ara eren per la competició esmentada.

L'oposició veu aquesta proposta amb bons ulls, tot i que creuen que és difícil substituir la Sailfish. "Era una prova que portava molta gent a Berga i un impacte econòmic que és difícil que aportin d'altres competicions".