Pere Camps, el primer artesà i primer fuster de la família Camps, va col·laborar intensament en el desenvolupament de la Patum. Poc després del naixement de la Patum Infantil, en va esdevenir un dels màxims puntals. El seu fill, Jordi Camps i Rovira, va seguir els seus passos i arran de la mort del seu pare, l´any 1968, va agafar el relleu i va fer-se càrrec de la restauració de les comparses de la Patum i de la Patum Infantil.

És per això, per la seva dedicació a la festa majoritàriament de manera desinteressada, que s´ha decidit que rebi un reconeixement públic amb l´objectiu de poder donar a conèixer la seva tasca i que quedi documentada a la història de la festa. Entre moltes actuacions, a la Patum Infantil, destaca la reconstrucció dels cossos de les guites, el 1992, que encara s´utilitzen a l´actualitat. També la realització de vuit maces noves, el 1999.

Camps ha estat patumaire tota la vida, i a banda de realitzar la tasca de fuster, ha format part de diverses comparses. Entre el 1940 i el 1950 va formar part de la plantilla de la guita grossa i posteriorment va estar dins dels vestidors dels plens. De les seves obres a la festa, destaca la construcció dels cossos dels quatre gegants entre el 1970 i el 1971, que encara s´utilitzen a la plaça, i l´elaboració de quatre maces, per renovar les més antigues, l´any 1972. Fins l´any 2000 ha estat el responsable de la restauració i el manteniment de les comparses. El seu fill, que també es diu Jordi, ha continuat els seus passos i treballa amb la comparseria de la Patum Infantil.