Saldes deixarà de tenir, en els propers dies, servei de caixer automàtic. No passaria res si al municipi de l´alt Berguedà hi hagués altres oficines bancàries per fer gestions i, sobretot, per treure diners. El problema és que aquest caixer automàtic és l´únic que queda a la vila i l´únic que hi ha a tota la vall del riu Saldes, des de Guardiola de Berguedà fins a la comarca de l´Alt Urgell.

L´alcalde de Saldes, Moisès Massanas, ha lamentat que Banc Sabadell -l´entitat que ofereix el servei- hagi decidit retirar aquest caixer automàtic que funciona des de fa anys al municipi com a única opció per als veïns i visitants de retirar diners en efectiu. Per a Massanas, és encara més preocupant pel fet que «no hi ha cap altre caixer en molts quilòmetres, i aquest servei no només és per al nostre municipi, sinó per a veïns de pobles del voltant i passants».

L´alcalde ha assegurat que l´entitat bancària ha decidit deixar d´oferir el servei perquè és deficitari. «Entenem que sigui deficitari, però no s´ha de pensar com un servei només per a un poble, sinó per a una zona amb pocs recursos», ha lamentat.

Davant de la preocupació que la retirada del caixer automàtic de manera imminent ha generat entre l´equip de govern i també entre la població de Saldes i de nuclis veïns, Massanas ha avançat que s´estan tenint converses amb altres entitats bancàries amb l´objectiu de trobar un substitut al caixer automàtic actual. «Estem parlant amb altres bancs, per veure si podem aconseguir alguna solució», ha afegit. Si no se´n troba cap, els saldencs hauran de desplaçar-se, com a mínim, fins a Guardiola, el poble més proper, per retirar diners. Saldes sí que manté la visita setmanal de personal de la Caixa que ofereix la possibilitat de fer gestions. Aquest servei, però, no permet l´obtenció de diners en efectiu.