La companyia de transport Alsa, que realitza el servei d'autobús entre el Berguedà i Barcelona, s'ha compromès a reforçar el servei els dies de més demanda.

Arran de les denúncies fetes per alguns usuaris després d'haver presenciat com viatgers han fet trajectes asseguts a terra, i després de les queixes traslladades des del Consell Comarcal a la direcció general de Transports, l'empresa ha assegurat que resoldrà el problema i aquesta mateixa setmana es posaran a disposició dels usuaris més vehicles en el cas que sigui necessari.

El president del Consell Comarcal, David Font, ha explicat a Regió7 que, des de l'ens i també des del departament de Territori i Sostenibilitat, es farà «un seguiment exhaustiu per comprovar que el problema queda solucionat d'ara fins al febrer». Font va rebre el compromís de Josep Rull i del seu equip aquest divendres, durant la reunió del consell d'alcaldes que es va celebrar a Puig-reig amb la presència del conseller del departament. «Cal garantir que l'únic mitjà de transport que els berguedans tenen per desplaçar-se a la capital funcioni cor-rectament», ha assegurat Font.

El reforç en el servei s'ha previst que es faci els divendres a partir del migdia, que és el dia que més berguedans (sobretot estudiants) retornen cap a la comarca, i diumenge a la tarda i dilluns al matí, quan hi ha més demanda per desplaçar-se a Barcelona.