L´augment de l´abocament de deixalles i objectes voluminosos al carrer està esdevenint una problemàtica ja que aquest tipus de pràctiques poden obstaculitzar el pas dels vianants, de la mateixa manera que suposen una molèstia en el dia a dia del veïnat. Per això, l´Ajuntament de Berga, ha volgut recordar a través d'un comunicat dirigit a la ciutadania que disposa de dos serveis per a desprendre´s d´aquells objectes voluminosos en desús com per exemple mobiliari, petits electrodomèstics i objectes similars.

Per una banda, Berga compta amb una deixalleria destinada a aglutinar aquest tipus de deixalles. El Consell Comarcal del Berguedà és l´ens encarregat de gestionar aquest servei situat al Polígon Industrial de La Valldan. En aquest cas, la responsabilitat de traslladar els objectes voluminosos directament a la deixalleria recau en la ciutadania.

D´altra banda, els usuaris i usuàries també poden adreçar-se al servei de recollida que l´Ajuntament de Berga té contractat a través de l´empresa Containers del Berguedà S.L. El servei es porta a terme el primer dimecres de cada mes, excepte quan és festiu que en comptes de dimecres, es fa el dia següent. En aquest sentit, els usuaris disposen d´un número de telèfon (93 821 45 55) al qual s´han d´adreçar per a concretar la recollida d´objectes que volen llençar. Així, els usuaris s´han d´encarregar personalment de traslladar l´objecte fins al punt de la via pública concretat prèviament amb els membres del servei de recollida.

Des de l´Ajuntament de Berga es vol recordar que l´abocament d´objectes voluminosos al carrer pot ser motiu de sanció tal com apareix tipificat a l´ordenança de via pública.

Els horaris d´obertura de la deixalleria són els següents:

Horari d´hivern: de l´1 de setembre al 14 de juliol.

Dilluns: tancat.

De dimarts a dijous: de 15:00 a 18:00h.

Divendres: de 15:00 a 19:00h.

Dissabte: de 9:00 a 13:00 i de 15:00 a 19:00h.

Diumenge: de 9:00 a 13:00h.

Horari d´estiu: del 15 de juliol al 31 d´agost:

Dilluns: tancat

De dimarts a divendres: de 16:00 a 20:00h.

Dissabte: de 9:00 a 13:00 i de 16:00 a 20:00h.

Diumenge: de 9:00 a 13:00h.