El ple de l'Ajuntament de Berga ha donat llum verd a l'adjudicació de les obres de renovació de l'enllumenat públic de la ciutat durant la sessió ordinària d'aquest dijous. L'empresa Elecnor SA ha estat la guanyadora del concurs, on s'hi van presentar catorze empreses. L'adjudicació de l'obra amb IVA inclòs es fa per un import d'1.682.424,12 euros, tal i com ha detallat el regidor Oriol Camps, del govern de la CUP, tot i que s'hi afegiran 750.000 euros de millora que ha ofert l'empresa amb material o actuacions addicionals. Després de quinze dies, si no hi ha cap al·legació per part de la resta d'empreses presentades al concurs, es materialitzarà el contracte amb l'objectiu que l'actuació es dugui a terme en un termini de set mesos.

Camps ha recordat que l'obra es farà gràcies un prèstec de l'Institut per a la Diversificació i l'Estalvi Energètic (Idae) que el 2015 va concedir un crèdit al 0% d'interès de més d'1,6 milions d'euros al consistori berguedà. En aquest temps, el consistori ha redactat el projecte i iniciat el procés de licitació de la substitució dels llums convencionals per leds que són més eficients energèticament. A final del 2016 el plenari va demanar una pròrroga a l'Idae per tenir temps per completar el procés que va estar endarrerit 4 mesos per una impugnació de la Generalitat a l'Idae per invasió de competències autonòmiques a nivell general.

Tots els grups de l'oposició, juntament amb els regidors del govern de la CUP, hi han votat a favor i s'han felicitat de poder tirar endavant aquest projecte després de l'esforç que ha suposat pels tècnics municipals.