Berga prepara una restructuració del bus urbà per fer el seu circuit més àgil

Els gestors municipals volen potenciar un servei que el 2016 va registrar un nou augment del nombre de viatgers per quart any consecutiu

12.01.2017 | 08:00

El govern de la CUP prepara la reestructuració del Bus Berga per fer el circuit que recorre la ciutat més agil i d'aquesta manera més atractiu per engrescar a utilitzar-lo a possibles nous usuaris. Així ho ha explicat a Regió7, Eloi Escútia, regidor de Mobilitat. El nombre de viatgers del servei de bus urbà de Berga ha crescut per quart anys consecutiu, situant-se el 2016 en els 43.925 viatgers que són 90 més que el 2015. Aquestes dades confirmen la tendència a l'alça del servei encara que molt modesta. Malgrat això, l'executiu creu que existeix un cert estancament i que el servei que es va iniciar a final del 2008, encara no es prou conegut i que caldria fer-ne una campanya de comunicació per donar-lo a conèixer.

A hores d'ara completar el circuit que ofereix el Bus Berga implica fer un recorregut de 43 minuts. L'objectiu del govern és que es pugui reduir fins a la mitja hora ha explicat el regidor Escútia. De manera que es pugui atraure a nous perfils d'usuaris. Eloi Escútia ha exposat que hi ha hores que el bus va molt ple i, en canvi, a d'altres que no hi ha tanta gent. L'aposta del govern seria per incrementar la freqüència de pas sense posar nous busos sinó redibuixant els circuits en funció de la utilització que tenen a cada hora del dia per treure'n el màxim rendiment. Alhora i sempre que es vegi viable es pretén donar servei a zones on ara no hi arriba el Bus Berga com per exemple el capdamunt de la vila, al barri vell. Igualment, l'executiu té la porta oberta a la possibilitat que el bus arribés a Avià o cal Rosal si bé aquesta possibilita s'ha de plantejar als gestors avianesos.

El regidor de Mobilitat ha dit que han demanat l'autorització a la Generalitat per fer la reestructuració de les línies i que estan pendents de la resposta. No hi ha una data prevista per posar en marxa la reestructuració. Actualment el Bus Berga ofereix un total de16 sortides de dilluns a divendres. L'horari comença a les 7 i 25 minuts del matí, fins a les 8 i 21 minuts del vespre. Els dissabtes i feiners fa 5 sortides, de les 9 i 40 minuts a la 1 i 43 minuts de la tarda.

L'Ajuntament de Berga paga els 131.000 euros anuals que costa el bus urbà i n'ingressa 22.989, aproximadament, per la venda tiquets. Es tracta d'un servei deficitari des d'un punt de vista econòmic però que té rentabilitat social com ha defensat el regidor Escútia. «Hem d'oferir el servei això sens dubte perquè volem potenciar un determinat model de mobilitat a Berga que potenciï el transport públic en detriment del privat i també que la gent vagi a peu».

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Berguedà

L'Estat pagarà al Berguedà els diners pendents del Miner

L'Estat pagarà al Berguedà els diners pendents del Miner

ERC arrenca el compromís del ministeri de retornar 4,4 milions d'euros

El Consell Comarcal millorarà les instal·lacions de la Baells

El Consell Comarcal millorarà les instal·lacions de la Baells

El Consell Comarcal del Berguedà actuarà a la zona de l'embassament de la Baells per...

ERC critica la CUP de Berga pel 'mutisme escandalós' pel possible tancament d'El Tossalet

ERC critica la CUP de Berga pel "mutisme escandalós" pel possible tancament d'El Tossalet

El grup lamenta que l'equip de govern no hagi aclarit la situació de l'equipament ni quin serà el...

L'estat es compromet a retornar els 4,4 milions d'euros d'ajudes del fons Miner al Berguedà

L'estat es compromet a retornar els 4,4 milions d'euros d'ajudes del fons Miner al Berguedà

Els republicans Mirella Cortès i Joan Capdevila es reuneixen amb el ministre d'Energia, Álvaro...

Puig-reig dóna corda al comerç local amb la primera nit de compres

Puig-reig dóna corda al comerç local amb la primera nit de compres

Les botigues de la vila obriran portes divendres a la nit i oferiran descomptes als clients

Enllaços recomanats: Premis cinema