Enguany La Corrida incorpora noves activitats i en renova d´altres amb l´objectiu de potenciar una celebració que és la que porta més visitants a Puig-reig de totes les que es fan al poble al llarg de l´any, entre 4.000 i 5.000 persones segons les previsions de l´alcalde, Josep Maria Altarda, xifra gens menyspreable per a un municipi que actualment té un cens de 4.123 veïns. L´alcalde, juntament amb el president de la comissió de La Corrida, Albert Altarriba, i la regidora de Festes, Alba Santamaria, van fer la presentació del programa, ahir a la tarda. La festa manté el seu pressupost d´entre 30.000 i 35.000 euros.

Entre les novetats hi figura un espectacle de tir i arrossegament dissabte, al passeig de riera de la Sala a les 4 de la tarda, un dia i una hora en la que fins ara no es feien actes. «Són cavalls grossos, tipus perxerons que el que fan és arrosegar quilos», va exposar Albert Altarriba. «Els van carregant i cada cop van portant més quilos. El guanyador és el cavall que arrosega més pes» va indicar.

D´altra banda, la Cuina del Porc també es renova. Enguany es farà amb un nou format de tast i també estrena emplaçament. Es farà a la la biblioteca vella a la plaça Nova.

A la cercavila de cavalleries i xarrets, l´acte central de la celebració que té lloc diumenge al matí i migdia, hi ha prevista la participació d´uns quaranta carros i mig centenar de cavalls. Enguany els banderers són: els dels rucs Ingrid Simon Escayola; el de les mules, Josep Cuenca Amo, i el dels cavalls, Maria Pujol Vilajosana.

Una altra novetat és que el consistori dedicarà la rotonda del passeig de la riera de la Sala a La Corrida. D´acord amb la comissió de la festa, el consistori impulsarà un procés participatiu què qui ho vulgui faci arribar les propostes de com es podria decorar amb motius relacionats amb la festa.

Puig-reig està a l´expectativa que es reconegui l´interès de La Corrida i la Generalitat la declari festa d´interès patrimonial. Es tracta d´una petició feta en el pasat mandat al Govern però a hores d´ara no se´n sap res. « Ja sabem que aquests processos són molt llargs» va indicar el batlle.

Josep Maria Altarriba que va refermar el compromís del consistori i la comissió per potenciar la festa.