El proper 23 de gener comença la 3a fase d´implementació del programa "Esport Blanc Escolar" al Berguedà. L´alumnat participant realitzarà un total de 8 sessions durant els mesos de gener, febrer i març en les que practicarà les modalitats d´esquí alpí, surf de neu, esquí de fons i freestyle a les estacions d´esquí de La Molina, Lles i Aransa.

En aquesta fase se´n beneficiaran prop de 200 alumnes de 3r i 4t curs de primària de 8 municipis de la comarca. Els centres de la comarca seleccionats pel Departament d´Ensenyament són l´Escola Galceran de Pinós (Bagà), la ZER Alt Berguedà (Gósol, Vallcebre i St. Julià de Cerdanyola), Escola Lillet A Güell (La Pobla de Lillet), Escola St. Llorenç (Guardiola de Berguedà), Escola St. Salvador (Cercs), Escola La Valldan (Berga), Escola Sta. Eulàlia (Berga) i l´Escola St. Joan (Berga).

El programa està impulsat per la Secretaria General de l´Esport i el Departament d´Ensenyament amb l´objectiu de promoure i popularitzar els esports d´hivern entre l´alumnat de les comarques del Pirineu, en el context del Pla Estratègic dels Esports d´Hivern a Catalunya (2013-2022).

El Consell Comarcal del Berguedà es farà càrrec del cost del transport de l´alumnat a les estacions d´esquí i, per la seva banda, el Consell Esportiu del Berguedà s´encarrega de la coordinació logística.