Gironella és el primer municipi de la Catalunya central en què els seus agents locals "tindran les prestacions de la Xarxa Rescat". Així ho ha explicat aquest divendres al matí Jordi Jané. El conseller d'Interior català ha signat el conveni de col·laboració que fa possible que els vigilants locals del municipi tinguin accés a la Xarxa Rescat que farà més ràpida i directa la comunicació amb el Mossos d'Esquadra que fins ara es feien per telèfon.

El conseller d'Interior ha volgut "posar en valor la tasca dels agents locals" que "no sempre es reconeix". Jané ha assegurat que la signatura del conveni "és un acte simbòlic" a través del qual "volem reconèixer la tasca" dels agents locals.

El conveni es concreta amb el lliurament d'una emissora que permetrà als agents estar connectats amb el cos dels Mosso d'Esquadra a través d'una xarxa de comunicacions pròpia i segura i informar-los de qualsevol incidència de forma més ràpida que en l'actualitat ja que fins ara es fa per telèfon i es triga més tal i com ha explicat Xavier Rius, director de la Xarxa Rescat.

Per la seva banda David Font, l'alcalde de Gironella ha dit que formar part de la Xarxa Rescat suposa "una oportunitat per ser millors i més eficients en temes de seguretat" i també ha de permetre "donar una resposta més ràpida davant de qualsevol problemàtica". L'alcalde gironellenc ha agraït la feina dels tres agents locals i dels set que en total ha tingut el municipi fins ara. Així mateix ha destacat que existeix "una molt bona coordinació amb els Mossos d'Esquadra i una relació cordial que ens permet donar resposta" a les problemàtiques de seguretat o emergències que hi hagi al municipi.

Gironella redueix un 32% els fets delinqüencials el 2016

Els fets delinqüencials s'han reduït un 32% a Gironella el darre any mentre que a Catalunya ho han fet un 2%. Així ho ha assegurat el conseller d'Interior. Jordi Jané ha reivindicat la tasca dels Mossos d'Esquadra i ha exposat que a Gironella es produeix 12,6 fets delictius per cada mil habitants xifra que suposa "una taxa molt baixa". L'índex de fets delinqüencials al Berguedà se situa en els 22,4 fets per cada mil habitants mentre que la de Catalunya és de 64. Amb aquestes dades a la mà, el conseller Jordi Jané ha dit que Gironella especialment i el Berguedà en general són "un territori segur".

Juli Gendrau, "una persona excepcional"

El titular de la conselleria d'Interior ha volgut destacar la feina dels professionals dels diferents cossos de seguretat i emergències durant l'acte a Gironella. Jordi Jané ha agraït especialment la feina de Juli Gendrau, director general de Prevenció i Extinció d'Incendis i Salvaments i ex-alcalde de Berga, present a l'acte, de qui ha dit que era "una persona excepcional" i també que "és un puntal del departament".