L'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) ha iniciat el procés de la licitació de les obres destinades a millorar les instal·lacions de les preses dels embassaments de la Baells (Berguedà) i de Sant Ponç (Solsonès). Les obres tenen un pressupost d'1,3 milions d'euros que serviran per renovar la instal·lació elèctrica del pantà berguedà, en concret la de la presa i els edificis. Pel que fa al pantà de Sant Ponç es renovaran els desguassos de mig fons.

Fonts de l'ACA han informat que es es podran presentar ofertes fins al 6 de febrer. «A partir d'aquí, un cop s'hagi adjudicat i signat el contracte, es disposarà d'un termini aproximat de 4 mesos (actuació a la Baells) i 11 mesos (treballs a Sant Ponç) per a l'execució dels treballs».

Les fonts esmentades han explicat que les actuacions projectades a la Baells consistiran a renovar la seva instal·lació elèctrica. «Es preveu destinar prop de 324.000 euros en els treballs i és previst que s'allarguin per a un període de quatre mesos».

L'embassament de Sant Ponç s'ubica entre els termes municipals de Navès, Clariana de Cardener i Olius. Per millorar l'alliberament de cabals des de la presa, «es procedirà a dur a terme una sèrie de millores en els desguassos de fons mitjançant una vintena d'actuacions, entre les q uals hi ha la instal·lació de noves vàlvules, la col·locació d'un escut que permeti treballar al desguàs intermedi sense pressió d'aigua, el subministrament i muntatge d'una central oleohidràulica, entre d'altres. Aquestes actuacions disposen d'un pressupost superior al milió d'euros a executar en un termini d'11 mesos».