El Berguedà, l'Arieja i Girona s´han unit potenciar el turisme de natura. El Servei de Turisme de l´Agència de Desenvolupament del Berguedà, conjuntament amb el Consell Departamental de l´Arieja, l´Agència de Desenvolupament Turístic de l´Arieja, La universitat de Toulouse i la de Girona en col·laboració amb el Consell Comarcal de la Cerdanya, han presentat davant la Unió Europea un dossier de projecte de millora i estructuració de l´oferta turística de Natura del territori i han superat la primera fase de selecció de tots els projectes presentats.

Una de les accions importants que vertebren el projecte és l´harmonització i millora de l´oferta i promoció de la ruta transfronterera del Camí dels Bons Homes - Camí de l´Últim Càtar, ruta de referència a la nostra comarca, que uneix històricament els territoris del Berguedà, la Cerdanya i l´Arieja i que des de fa una vintena d´anys que es dinamitzen.

El projecte NATTUR (acrònim de Natura i Turisme) parteix de l´objectiu d´impulsar les activitats al medi natural a les tres zones (Berguedà, Arieja i Girona) per fer d´aquests territoris uns espais protegits però a la vegada vius, amb una coordinació que uneixi sota una mateixa estructura agents turístics, empreses, administracions i institucions acadèmiques del territori.

A través de la presentació en aquesta convocatòria es pretén estructurar i acompanyar el desenvolupament de les empreses turístiques d´aquest sector per que augmentin en nombre i en qualitat. Millorant l´oferta turística sostenible per afavorir l´economia, valoritzar el patrimoni natural i optimitzar els impactes en els territoris.

A l´espera que aquesta proposta prosperi i així poder obtenir l´ajut econòmic per impulsar aquest projecte turístic, des de l´Agència es continua treballant per arribar més enllà de les fronteres del Berguedà.