El Berguedà aposta per potenciar la tòfona negra com un element singular

La Fira de la Tòfona se celebrarà els dies 10, 11 i 12 de febrer

04.02.2017 | 07:50
Presentació de la Fira de la Tòfona del Bergued a Olvan aquest dimecres

La tòfona negra (tuber melanosporum) "és un dels béns preuats del territori i volem donar-li divulgació i suport perquè arribi al màxim nombre de persones". Així ho ha explicat aquest tarda de dimecres, el president de l'Agència de Desenvolupament del Berguedà David Font en la presentació de la novena edició de la Fira de la Tòfona del Berguedà que se celebrarà els dies 10 de febrer a Olvan amb una jornada tècnica en què s'exposaran els avenços en la gestió i el reg del conreu de la tòfona negra o la fiscalitat de la tòfona. La jornada es clourà amb una degustació de tòfona a càrrec del restaurant Niu Nou. La mostra continuarà en la seva vessant  oberta  a tots els públics el cap de setmana del 11 i 12 de febrer a Cal Rosal que tornarà a  acollir aquesta  mostra d'àmbit comarcal.

La Fira de la Tòfona del Berguedà d'enguany arriba la novena edició i té un pressupost d'uns 6.000 euros.  No incorpora novetats i manté el format retallat de l'any passat sense programar actes que havien acreditat el seu poder de convocatòria com el concurs de joves cuiners i tampoc el sopar de la tòfona.

La mostra s'obrirà el dissabte a les 10 del matí a cal Rosal amb 15 parades de productes agroalimentaris de les quals 4 vendran tòfona fresca. Hi haurà diferents activitats paral·leles com tallers per a nens a càrrec de Dani Magik, una xerrada a càrrec del cuiner Jaume Sebastian de la Fundació Alícia sota el títol "la tòfona a l'abast de tothom" i els cuiners Sergi Fernández i Ignasi Xandri de l'empresa berguedana Sherbet sobre com usar les tòfones per fer postres. Al final de les dues xerrades s'oferiran sengles tastos amb tòfona.

Diumenge es manté l'esmorzar popular a càrrec del restaurant Sol i Cel i el concurs de gossos tofonaires amb 10 gossos participants.

Cuina de la Tòfona
La presentació de la mostra aquest dimecres s'ha aprofitat per donarà conèixer la campanya de La Cuina de la Tòfona del Berguedà que va de l'1 de febrer al 15 de març. Hi participen 5 establiments, menys que en anteriors edicions. Romà Revelles del Niu Nou i la cuinera d'aquest restaurant de Bagà Carme Clotet, en representació de l'Associació d'Hostaleria i Turisme del Berguedà, han reivindicat les potencialitats de la tòfona a la cuina. I també han fet una crida als seus col·legues restauradors perquè incorporin la tòfona a les seves cartes amb l'objectiu  d'aprofitar  el potencial d'aquest producte altament valorat a la cuina pel seu inconfusible aroma.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Berguedà

El Berguedà preveu omplir 32 busos de persones que participaran a la Diada del Sí

El Berguedà preveu omplir 32 busos de persones que participaran a la Diada del Sí

L'ANC fa una crida als berguedans perquè s'inscriguin a l'11S

El Berguedà vol omplir 32 busos per participar a la Diada del Sí a Barcelona

El Berguedà vol omplir 32 busos per participar a la Diada del Sí a Barcelona

L'ANC i Òmmium fan una crida als berguedans perquè s'inscriguin per ser a Barcelona

L'abocador de Font Ollera afronta la seva darrera ampliació amb l'actual llicència

L'abocador de Font Ollera afronta la seva darrera ampliació amb l'actual llicència

El Consell posa a licitació les obres per valor de 571.246 euros per condicionar més terreny

Potenciar la recollida selectiva reduirà el volum de brossa que es porta al dipòsit comarcal

La vida útil d'un abocador controlat com el de Font Ollera depèn del volum de...

Buscant els Perseids a les aigües de la Baells

Buscant els Perseids a les aigües de la Baells

Aquest cap de setmana s'ha estrenat amb bona resposta la navegació nocturna pel pantà per veure...

L'últim El més llegit
Enllaços recomanats: Premis cinema