Berga participa aquest dissabte en la campanya de la 'Gran Recollida de Signatures' de 'Casa nostra, casa vostra' en una jornada que comptarà amb parlaments i música en directe i durant la qual es donaran detalls del programa d'acollida de persones refugiades que hi ha en marxa a la ciutat. L'acte s'engloba en La 'Gran Recollida de Signatures' que es farà simultàniament a un centenar de municipis de Catalunya.

L'acte tindrà lloc al passeig de la Indústria, el Vall. Es tracta d'una mobilització a favor de l'acollida de persones refugiades i migrants. Durant tot el dia, es recolliran signatures d'adhesió al manifest de 'Casa nostra, casa vostra', es presentarà la campanya, s'explicaran experiències de voluntariat en camps de refugiats i es donaran detalls del programa d'acollida de persones refugiades que hi ha en marxa la ciutat.

Tots els actes es faran al passeig de la Indústria i estan organitzats conjuntament per 'Casa nostra, casa vostra' i l'Ajuntament de Berga, que està adherit a la campanya. La recollida de signatures es farà matí i tarda, i hi han programades dues activitats culturals i de divulgació a les 12 del migdia i a les 7 de la tarda.

A les 12 del migdia hi haurà els parlaments a càrrec de l'alcaldessa de Berga, Montse Venturós; Queralt Escobet, directora de Creu Roja Berguedà; Judit Corral, coordinadora de 'Casa nostra, casa vostra' al Berguedà, i Mohammad El Gazawi, sirià sol·licitant d'asil i resident a Berga. L'acte acabarà amb una actuació musical del grup baganès 'De tu a tu'.

A les 7 del vespre, les intervencions seran de la regidora de l'Àrea de Serveis a les Persones, Anna Alsina; Marta Casadesús, que l'estiu passat va conèixer l'experiència dels refugiats que viuen a Atenes; Xavi Rosiñol, coordinador de Comunicació de 'Casa nostra, casa vostra', i de nou, Mohammad El Gazawi. Després, hi haurà un petit concert del músic berguedà Marcel Tuyet.

Jornada de mobilitzacions en un centenar de municipis

La jornada forma part de la 'Gran Recollida de Signatures' de 'Casa nostra, casa vostra', que aquest cap de setmana mobilitzarà un centenar de municipis de tot Catalunya. L'activitat es planteja com una marató en què, a través de les xarxes socials, s’anirà actualitzant el marcador de signatures recollides. L’objectiu és obtenir al carrer molts més suports al manifest de la campanya, que fins ara ja han signat unes 50.000 persones.

Per això, s’han plantejat arreu actes culturals, mobilitzacions ciutadanes i activitats al carrer. El programa s’ha elaborat gràcies a una vintena de grups territorials de 'Casa nostra, casa vostra' que s’han anat constituint en les últimes setmanes, i que abasten tot el país. Voluntariat independent, entitats d’arreu del territori i diversos ajuntaments participen també en l’organització de La Gran Recollida de Signatures