Judit Corral: «L'ajuda als refugiats no ha d'acabar amb la manifestació»

És la responsable de la campanya Casa nostra, casa vostra al Berguedà | A l'estiu va fer de voluntària a la zona de Tessalònica

13.02.2017 | 12:59
Judit Corral

L'estiu passat va conèixer de prop la realitat que es viu als camps de refugiats del nord de Grècia i la seva experiència com a voluntària assegura que li ha fet canviar la manera d´entendre la vida. Judit Corral és la coordinadora al Berguedà de la campanya Casa nostra, casa vostra. Es tracta d´una iniciativa a escala nacional que pretén fer pedagogia sobre la crisi humanitària internacional i aconseguir una actuació eficaç per part dels responsables polítics.

Diversos punts del territori estan acollint activitats dins d´aquesta campanya que culminarà el proper 18 de febrer amb una manifestació multitudinària a Barcelona. Al Berguedà s´hi han celebrat alguns actes de difusió. A més, també s'ha fet una recollida de signatures per donar l'oportunitat als ciutadans a adherir-se al manifest de suport i conèixer els objectius d´aquesta acció social. Judit Corral, que és d´Igualada i resideix a Berga des de fa dos anys, va voler conèixer de prop la problemàtica dels refugiats després d´escoltar el programa de ràdio que el periodista berguedà Xavi Rosiñol i l´equip de la Tribu de Catalunya Ràdio van oferir en directe des del camp d´Idomeni. «Em va impactar molt i vaig creure que d´alguna manera o altra havia d´implicar-m´hi», explica. Corral va posar-se en contacte amb Rosiñol, que va convèncer-la perquè fes un voluntariat a la zona afectada. «Amb la meva parella vam estar-hi durant una mica més d´una setmana com a voluntaris independents a través de l´organització Asl/Erec amb la qual vam treballar repartint aliments frescos en diversos camps per solucionar les mancances de nutrició d´aquelles persones», ha recordat. «El fet de poder visitar diverses zones afectades em va permetre poder conèixer moltes realitats i molt diferents de la zona de Tessalònica», ha afirmat.

A la tornada va creure que la seva tasca no podia acabar després del viatge, «i vaig impulsar diverses activitats de divulgació al Casal Popular d´Igualada». A partir d´aquí, Corral va intentar moure alguna proposta a Berga tot i que no va ser fins fa unes setmanes quan va rebre la trucada d´en Xavi Rosiñol per si volia ser la coordinadora de la campanya al Berguedà, on no s´havia previst cap activitat. I així va ser.

Diumenge passat el cinema Catalunya va acollir el taller que van oferir els Castellers de Berga amb la participació d´alguns dels refugiats instal·lats des de fa unes setmanes a l´alberg. «A més, vam donar a conèixer els objectius de la iniciativa», assegura. Per a Corral, «la feina d´ajudar els refugiats no s´acaba el 18 de febrer, després de la manifestació». Tot i que creu que «s´haurà de continuar a escala local, amb les entitats i particulars que s´hi impliquin». Té clar que «Berga té l´oportunitat de mostrar la seva solidaritat amb els refugiats» i, de fet, assegura que «les darreres setmanes diversos col·lectius han ofert propostes per fer l´estada a Berga més fàcil».

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Berguedà

El comerç local aposta per donar valor afegit a la seva oferta

Davant l'obertura d'un supermercat al poble, el comerç local redoblarà la seva...

El Consell convida a participar en l'inventari de fonts naturals de l'ACA

EL Consell Comarcal del Berguedà ha convidat a participar en l'actualització i...

Berga i Bagà acullen sessions per renovar el DNI el setembre

Un equip mòbil de la Policia Nacional serà a Berga el divendres 1 i el dimarts 5 de...

Els castellers de Berga actuen dins dels actes de la Semana Grande de Bilbao

Els castellers de Berga actuen dins dels actes de la Semana Grande de Bilbao

Una delegació berguedana formada per uns 70 integrants és al País Basc

El Govern reprendrà l'obra del telecabina de Coll de Pal aturada des de l'any 2011

El Govern reprendrà l'obra del telecabina de Coll de Pal aturada des de l'any 2011

L'actuació surt a licitació quan l'executiu negocia amb Bagà seguir ocupant la seva muntanya pública

Enllaços recomanats: Premis cinema