Ramon Bajona ha estat escollit com a primer president del comitè local de Berga del Partit Demòcrata Europeu Català (PDeCAT).

Bajona ha estat regidor dels dos darrers governs de CiU a la ciutat, amb Juli Gendrau a l'alcaldia. Va ser militant d'Unió Democràtica de Catalunya, que va abandonar el 2012 per discrepàncies amb la direcció del partit, llavors a mans de Josep Antoni Duran i Lleida.

Acompanyen a Bajona en aquest nou equip Lluís Camprubí, Juli Gendrau, Ramon Minoves, Àngel Guiu, Ramon Caballé, Ada Macho, Ariadna Herrada, Maria Àngels Guitart, Pau Bessa, Maria Antònia Ortega, Jordi Sort i Georgina Casals.

La candidatura de Bajona, la única que es presentava, ha estat escollida per més del 87,3% dels vots. Bajona agafa el relleu de Joan Manuel Serarols, que ha estat el president del comitè local de CiU els darrers anys.

L'assemblea local ha escollit el seu comitè després de la creació del nou partit fa mig any. La formació està creant, arreu del territori, els seus comitès locals per començar a treballar des dels municipis. L'elecció de la nova executiva local s'ha fet amb la presència del coordinador organitzatiu del PDeCAT, David Bonvehí.