El govern de la CUP de Berga estudia instal·lar un sistema automàtic per accedir a l'hotel d'entitats de la ciutat. L'objectiu és regular-ne millor les entrades i sortides en un dels equipaments més utilitzats de Berga com a punt de trobada de nombroses entitats. De fet, el projecte d'automatitzar les portes amb un sistema de targetes per entrar i sortir ja era previst quan es va traslladar l'escola de música al nou edifici i l'antic centre cívic va quedar buit i sense ús. La manca de finançament (llavors amb CiU al govern) va impedir tirar endavant la instal·lació.

Ara, el govern de la CUP espera poder fer efectiva aquesta actuació. Si més no, l'ha inclòs com un dels projectes dins de les meses de concertació d'aquest 2017.

Així ho ha explicat Anna Alsina, regidora d'Atenció a les Persones, que recorda que l'actuació s'havia inclòs dins dels pressupostos del 2016, però no és va poder executar perquè finalment no es va rebre la subvenció esperada. I és que, segons Alsina, aquest projecte té un cost elevat i «només es podrà efectuar si es disposa d'una ajuda de l'administració». Per a la regidora, un dels objectius és poder millorar la gestió d'aquest espai i facilitar-hi els accessos als membres dels col·lectius que en fan ús amb un sistema automàtic que funcioni amb targetes que es poden activar i desactivar, sense haver d'utilitzar claus, com es fa actualment. Perquè sigui una realitat, però, cal canviar els panys de totes les portes i fer-hi la instal·lació necessària. Alsina ha avançat que cal esperar a la resolució de la subvenció que s'ha sol·licitat.

Nou sistema de calefacció

Una de les actuacions que sí que estan a punt de fer-se realitat és la instal·lació del nou sistema de climatització de la sala polivalent de l'hotel d'entitats. La més gran i una de les que més es fan servir. Anna Alsina ha explicat que l'any passat es va fer una primera actuació per renovar els equips i enguany s'acabarà perquè entrin en funcionament. Ha recordat que el sistema no funcionava correctament i calia substituir-lo. Tot i que la idea inicial era instal·lar un sistema de climatització unitari a tot l'equipament, s'ha descartat per l'alt cost. Actualment els despatxos s'escalfen amb estufes elèctriques i la sala del centre obert, amb una caldera de pèl·let.