Els berguedans Octavi Puntas i Marc de Vilalta, i la resident a Casserres Ester Godina, són tres dels seleccionats per formar part del Centre de Tecnificació d'Alpinisme de Catalunya, que forma part de la Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya.

Una dotzena de joves d'arreu del territori tindran l'oportunitat de formar-se, durant tres anys, en aspectes propis de l'alpinisme a alt nivell amb l'obejctiu de professionalitzar-se i adquirir coneixements perquè puguin desenvolupar al màxim les seves capacitats físiques, tècniques i psíquiques a la muntanya.

L'objectiu d'aquesta formació és promoure joves valors del món de l'alpinisme; és per això que a les proves de selecció s'hi han presentat aficionats al món de l'alpinisme, que, tot i la seva joventut, ja tenen una trajectòria destacada. És el cas dels berguedans Octavi Puntas i Marc de Vilalta, de 23 anys, del Club Esquí Berguedà i el Club Piolet Negre, respectivament, que practiquen aquesta disciplina i tenen ganes d'adquirir nous coneixements.

Tal com han explicat, es mostren molt satisfets de poder participar en aquesta experiència. «No només pel que ens ensenyaran els tècnics, sinó per poder compartir els coneixements amb la resta de companys d'aquest equip».

Durant el primer any, els joves fan sessions formatives i els dos següents podran posar en pràctica aquests coneixements amb sortides segons les disciplines arreu del ter-ritori. Destaquen el gran camaraderia que s'ha generat durant el procés selectiu, i que hi continuarà havent durant els propers mesos, «tant amb els que han entrat a l'equip com els que han quedat a les portes», han assegurat els joves.