La Diputació de Barcelona ha realitzat l´inventari del cementiri municipal de Guardiola de Berguedà, "una eina que ha de servir de suport per a la seva gestió. L'estudi inclou el traspàs de totes les dades dels llibres de registre a una base de dades digital, la identificació de les dades que no estan al dia, així com l´anàlisi del compliment de la normativa que li és d´aplicació".

En declaracions a Regió7, l'alcalde Josep Lara ha explicat que el programa per digitalitzar les dades "ja el tenim, l'ha fet una empresa del poble" i ara estan treballant en el procés de traspassar dades. El batlle ha explicat que el cementiri data de principis del segle XX i que "hi havia nínxols que no se sabia de qui eren".

L´inventari del cementiri, que té una superfície d´uns 271 metres quadrats i disposa de 543 unitats d´enterrament, permet una gestió informatitzada de les dades, identificar les unitats d´enterrament disponibles i detectar les anomalies que s´han generat al llarg de la història de la gestió del cementiri. El treball, que inclou també un esquema de l´equipament amb ubicació de les unitats d´enterrament, així com exemples de reglaments i ordenances per a la prestació dels serveis funeraris, permet plantejar actuacions de futur i millorar la gestió municipal del servei, segons fonts de la Diputació.