El grup de suport a Sergi Rodríguez Teti, el berguedà condemnat a un any de presó el setembre pasat, per haver agredit el regidor del PP Joan Antoni López Noguera durant una passada de la Patum del 7 de juny del 2012, va denunciar ahir que la fiscalia demana el seu ingrés a presó malgrat que no té antecedents i la pena és inferior a dos anys.

Representants d'aquest grup van anunciar, ahir, que iniciaran una campanya per evitar que Teti hagi d'ingressar a la presó. Ho van fer en una compareixença sense preguntes que van fer a la plaça de Sant Pere de Berga en presència del mateix Sergi Rodríguez.

Tal com va informar aquest diari al seu dia, l'Audiència de Barcelona va condemnar el setembre passat el jove berguedà a un any de presó. La sentència va concloure que Sergi Rodríguez «va agredir» el regidor López «propinant-li un fort cop», per bé que no li va causar cap lesió. Per aquesta raó li va imposar una pena mínima d'un any de presó per un delicte d'atemptat a l'autoritat, que és la mateixa que havia demanat el fiscal al final del judici. També se'l va condemnar a pagar una multa de 1.080 euros. Els fets van tenir lloc el 7 de juny del 2012 quan el regidor López, juntament amb altres autoritats, participava a la festa dins d'un cordó policial. La sentència diu que Teti sabia que Joan Antoni López era regidor del PP a Berga i que es va adreçar cap a a ell i, darrere del cordó, li va adreçar insults com «pepero de merda», «fill de puta i feixista», entre d'altres. Segons la sentència, tot seguit, «el va agredir propinant-li un fort cop, que va tocar a l'acusat en la part occipital del cap, sense que li provoqués lesions».

Normalment quan es tracta de persones sense antecedents i amb penes inferiors a un any, no han d'ingressar a presó.

Tanmateix, ahir, els portaveus del grup de suport a Teti van denunciar que després de vuit mesos d'haver dictat la sentència «la fiscalia, en el seu enèsim intent de buscar caps de turc per posar fre a l'independentisme, sol·licita que el Teti ingressi a presó». Van informar que en el seu escrit la fiscalia -datat el 4 de gener d'enguany- «amb una nota manuscrita, digna tant pel contingut com per la forma d'èpoques passades, manifesta que malgrat reunir els requisits legalment establerts per deixar en suspensió la pena, l'acció i sobretot l'entorn social del Teti fan que hagi d'ingressar a presó per fer d'escarment».

En el comunicat que van llegir asseguren que «on diu entorn social, vol dir Berga, municipi governat per la CUP i amb una marcada trajectòria dels moviments socials. Vol dir entorn independentista». Segons els portaveus del grup de suport a Teti , «això denota que la preocupació de la fiscalia no és cap altra que l'augment de l'independentisme combatiu i de classe». Consideren que «vol dir la plasmació de la dignitat d'un poble que se sap lliure, i que no s'aturarà malgrat que ens acusin, ens jutgin o ens empresonin. On diu que ha de complir la pena de presó, vol dir venjança, vol dir càstig exemplar».

En la seva compareixença d'anit, els portaveus del grup esmentat van advertir que «la petició d'ingrés a presó de fiscalia no fa altra cosa que evidenciar que l'Estat espanyol, presó de pobles, se sap vençut en la lluita contra la dignitat d'aquest poble. Se sap vençut en la lluita contra l'independentisme». Van concloure que «no deixarem que empresonin el nostre amic i company de militància; no deixarem que ens amenacin, com tampoc restarem de braços plegats esperant que l'empresonin». Els portaveus no van especificar les accions que duran a terme però sí que van dir que les diran properament.