La Diputació de Barcelona ha realitzat l'inventari del cementiri municipal de Guardiola de Berguedà, «una eina que ha de servir de suport per a la seva gestió. L'estudi inclou el traspàs de totes les dades dels llibres de registre a una base de dades digital, la identificació de les dades que no estan al dia, així com l'anàlisi del compliment de la normativa que li és d'aplicació».

En declaracions a Regió7, l'alcalde Josep Lara ha explicat que el programa per digitalitzar les dades «ja el tenim, l'ha fet una empresa del poble», i ara estan treballant en el procés de traspassar dades. El batlle ha explicat que el cementiri data de principi del segle XX i que «hi havia nínxols que no se sabia de qui eren».

L'inventari del cementiri, que té una superfície de 271 metres quadrats i disposa de 543 nínxols, permetrà una gestió informatitzada de les dades, identificar els nínxols disponibles i detectar les anomalies que s'han generat al llarg de la història de la gestió del cementiri.

El treball, que inclou també un esquema de l'equipament amb ubicació dels nínxols, permet plantejar actuacions de futur i millorar la gestió municipal del servei, com l'elaboració d'un reglament, segons la Diputació.