Toni Massanés i Jordi Savall reben els Ciutat de Barcelona

Els premis reconeixen els treballs i projectes de creació, investigació en cultura, ciència, lletres i art

18.02.2017 | 13:24
Toni Massanés i Jordi Savall, a l´inici de la segona fila per l´esquerra, amb la resta de guardonats i autoritats, ahir al consistori de Barcelona

El gastrònom berguedà Toni Massanés, director de la Fundació Alícia, ubicada a Sant Benet de Bages, i el músic anoienc Jordi Savall van ser guardonats, ahir, amb el Premi Ciutat de Barcelona, el primer en la categoria de gastronomia i el segon en la de projecció internacional. El jurat va destacar la tasca realitzada pel gastrònom a Alícia i també en projectes portats a terme a Barcelona, i la trajectòria del músic.

En total es van guardonar vint persones. L'acte es va celebrar al Saló de Cent i el va presidir l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau. La dirigent va advertir el sector de la cultura i la ciència dels dos riscos als quals s'exposen: caure en la «captura institucional», que «ofega i desnaturalitza la creació», o ser víctimes de «l'abandonament» institucional, que pot fer que la creació es converteixi en un «bé de consum» i una «mercaderia», va dir.

Es dóna la circumstància que el mateix dia que Jordi Savall recollia el Premi Ciutat de Barcelona es feia públic que el Liceu acollirà els propers dies 24 i 25 de febrer l'estrena a l'Estat espanyol de l'obra Teuzzone, d'Antonio Vivaldi, amb l'orquestra Le Concert des Nations sota la direcció de Jordi Savall, segons va informar ahir el Gran Teatre.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema