L'escola Xarxa i l'institut Guillem de Berguedà fan el reconeixement acadèmic de l'experiència laboral. El servei d'assessorament i reconeixement és adreçat a persones que vulguin tenir un reconeixement acadèmic dels aprenentatges adquirits amb l'experiència laboral o en activitats socials relacionades amb un determinat cicle formatiu.

Durant el procés d'assessorament, que es desenvolupa al llarg de dues o tres sessions presencials al centre, l'usuari aporta tota la documentació de què disposa perquè li sigui valorat l'expedient formatiu i laboral. Com a resultat del procés l'usuari obté un informe d'assessorament que conté un itinerari amb les recomanacions per dur-lo a terme.

Aquest informe és un requisit previ per sol·licitar el reconeixement acadèmic dels coneixements que s'hagin assolit mitjançant l'experiència laboral o en activitats socials.Una junta de reconeixement avalua l'usuari analitzant l'informe d'assessorament i els altres documents que aporta la persona de les unitats formatives o mòduls que vol que li siguin reconeguts. Posteriorment, si es vol obtenir el títol del cicle corresponent i convalidar les unitats formatives o mòduls (reconeguts), cal matricular-se, totalment o parcialment, en el cicle formatiu corresponent, acreditant els requisits acadèmics d'accés que s'estableixen per als cicles formatius de grau mitjà o superior, segons correspongui. La convocatòria s'inicia aquest mes de febrer i romandrà oberta fins al pròxim 31 de març.