Al seu dia, la Federació Catalana de Natació (FCN) va ajudar a pagar el cost de construcció de la piscina coberta del Tossalet. Aquesta infraestructura, que es va inaugurar el 2005, va costar 2,6 milions d'euros. La FCN n'hi va aportar 1,1 milions. D'aquesta quantitat , 800.000 euros es van destinar a pagar treballs relacionats amb la construcció de l'equipament, que va tenir ajudes d'administraciond públiques.

De l'aportació de la FCN, 300.000 euros es van invertir a posar en funcionament les instal·lacions del Tossalet. Els diners aportats pel concessionari van anar a compte del cànon que hauria d'haver pagat per explotar aquestes instal·lacions municipals. La concessió del Tossalet es va fer per un període de 25 anys. I aquestes instal·lacions es van inaugurar l'abril de l'any 2005.

L'explotació de la concessió sempre ha estat deficitària, amb unes pèrdues anuals estimades d'uns 200.000 euros. El 30 de setembre del 2014, la FCN va signar un contracte de traspàs a favor de la societat berguedana Tossalet SL. El consistori va denegar el canvi. El govern del moment va afirmar que es convocaria un nou concurs i es faria una nova concessió.