El Teatre Municipal de Berga acollirà el proper 1 de març la tercera edició de la Conductàlia, una jornada de seguretat viària organitzada pel Montepio de Conductors en col·laboració amb els cossos de seguretat i emergències i d'associacions de víctimes d'accident de trànsit. En total, hi participaran 350 joves de quart d'ESO de set instituts del Berguedà, en concret els de Berga, Bagà, Gironella i Puig-reig .

A diferència de la darrera edició, enguany la simulació d'un accident es farà a l'interior del Teatre Municipal. El 2016 es va fer a la plaça de Sant Pere. En la presentació de la jornada, ahir, al consistori berguedà, Llorenç Juanola, president del Montepio, va explicar que el canvi d'ubicació es fa perquè els joves participants «no perdin la concentració». Va admetre que la simulació d'un accident feta a la via pública genera més expectació del públic en general i que aquesta «visualització» enguany es perdrà per l'aposta que es fa perquè els estudiants es concentrin ben bé en el que se'ls està explicant.

Enguany es tractarà de la simulació d'un accident d'autocar al mateix escenari del teatre berguedà, amb l'objectiu que els joves vegin el risc i les conseqüències de no actuar amb responsabilitat en matèria de seguretat viària. Ahir, en la presentació a Berga, Rafael Olmos, sostdirector de Seguretat Viària del Servei Català de Trànsit, va destacar que l'objetciu de la jornada és fer baixar el nombre d'accidents exposant que «l'exercici del dret a la mobilitat mai ha de comportar una sola víctima».