s berguedans van demostrar que l´esperit carnavalesc està molt inculcat a la ciutat i que amb el pas del anys han convertit la festivitat de les disfresses en una data assenyalada al calendari hivernal. La rua de Berga s´ha caracteritzat molts anys per l´elaboració de les carrosses i l´esforç de molts grups participants, però ahir la qualitat va distingir la festa.

Un total de 26 grups van participar a la rua i hi havia discussió entre els participants per concloure quina era la millor. La majoria de carrosses estaven molt treballades, tots els grups s´havien preparat bé la coreografia que han d´interpretar davant del jurat, que estava ubicat a la plaça de la Creu, i la bona elecció del disseny de les disfresses dels participants era el colofó final. El resultat, un espectacle visual, amb bones dosis d´humor per part de moltes de les colles, que va satisfer la multitud de persones que, sense estar disfressada, s´ho mirava.

Un dels grups participants que va cridar l´atenció va ser el que proposava un viatge en el temps i a l´espai, fins a l´antiga Xina. Amb vestits de vermell viu i una carrossa que recreava a la perfecció un temps xinès, el grup va ser un dels més aplaudits. També hi havia els que parodiaven la moda de la desfilada 080, i convertien els racons de Berga per on passaven en passarel·la de moda alternativa. Això sí, no es deia 080, sinó passarel·la 08600, com el codi postal de la ciutat.

La rua va començar al carrer del Roser i anava desfilant, amb lentitud -un altre tret que caracteritza la rua de Berga- fins a la plaça de la Creu, la ronda Moreta fins arribar al passeig de la Indústria.

Un dels grups va voler posar en relleu l´art de Gaudí, i la carrossa reproduïa el famós drac del parc Güell. El grup simulava ser, també, l´animaló gaudinià. Un grup nombrós de monges, lloros a escala humana, una baralla de cartes humana i un exèrcit de Pokémons van acabar d´animar la rua canavalesca de la capital berguedana.

En tancar-se l´edició, s´havia de celebrar el ball de disfreses de la nit al pavelló, que per segon any s´hi podia entrar de franc. Avui la festa continua a Berga amb la guerra de la farina aquest migdia a la plaça de Sant Pere i el carnestoltes infantil a la tarda.