El Voluntariat per la llengua (Vxl) ha posat en marxa la modalitat virtual del programa de parelles lingüístiques perquè els berguedans puguin participar al projecte, si ho volen, a través de videoconferència i sense la necessitat d'haver-se de trobar presencialment.

L'objectiu d'aquest nou projecte, que dóna continuïtat al programa de parelles lingüístiques ja instaurat al Berguedà, és «ampliar les vies d'interacció en català entre persones d'arreu del món i d'aquesta manera poder practicar el català sense estar condicionats pel lloc on visquin els seus usuaris, o per qualsevol altre factor», segons han explicat fonts del Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL) que gestiona el programa de la Direcció General de Política Lingüística.

Els interessats a participar-hi, ja sigui com a voluntari o com a aprenent, és a dir, que es vulgui ajudar una altra persona a practicar el català o que es necessiti algú per practicar-lo, han de ser majors d'edat i inscriure's al web http://vxl.cat/participa-hi. A la fitxa que s'ha d'emplenar, hi ha la possibilitat d'escollir la modalitat virtual, la presencial o bé ambdues. Al Berguedà el projecte el gestiona la delegació del CPNL a la Catalunya Central.