El Consell Comarcl del Berguedà ha aprovat treure a concurs obres de manteniment i conservació de la xarxa veïnal i rural de camins de la comarca per valor de 208.000 euros. Així s'ha aprovat en el ple de l'ens comarcal celebrat aquest dimecres. L'acord sobre la millora d'aquests camins arriba avalada pel consell d'alcaldes que s'ha reunit aquest dimecres a Casserres.

El president comarcal ha explicat que es licitarà un paquet d'obres de manteniment de camins per valor de 111.000 euros. S'actuarà al camí d'Erols a Castellar de n'Hug, del Molí de Güell a Gósol, de Castell de l'Areny a Vilada, a Falgars de la Pobla de Lillet, a Santa Maria de Merlès, Montclar i el de Coll de Prades a Saldes.

També s'ha aprovat actuar per millorar els danys causats per pluges a la Via Verda, en concret una esllavissada a Pedret i una altra a Gironella. L'import en aquest cas és de 97.000 euros.En total 208.000 euro que estan inclosos en el pressupost de l'ens comarcal del Berguedà per aquest 2017 per un import d11'2 milions d'euros.

El pressupost s'ha aprovat en el ple d'aquest dimecres amb el vots a favors del govern integrat per CiU i PSC i en contra dels dos grups de l'oposició d'ERC i la CUP.

El president comarcal ha destacat l'aposta pel manteniment de camins o la inversió en l'utillatge de la recollida de residus o per la creació d'un fons de contingència pel futur tancament de l'abocador comarcal de Font Ollera o la creació de l'Oficina d'Atenció Ciutadana del Consell Comarcal.