L'Ajuntament de Gironella aposta perquè la Fira del Motor sigui una plataforma per donar a conèixer empreses del sector del poble i del conjunt del Berguedà. La mostra que se celebrarà els dies 18 i 19 de març es va presentar, ahir. Ho va fer la regidora de Promoció Econòmica Maria Ángels Sallés. Enguany hi haurà onze expositors d'automoció una xifra superior a la darerra edició.

Una de les novetats del certamen serà la presència de les anomenades furgonetes Camper, concebudes com a vehicles vivenda amb sostres elevats i també equipaments interiors adaptats a les necessitats dels usuaris, transformats per la indústria gironellenca Bram Tecnologies. Exposaran per primera vegada la Fira del Motor. La responsable de l'àrea de Promoció econòmica del consistori va assegurar que «les activitats firals són eines claus per al sector econòmic de Gironella ja que suposen un gran mitjà de promoció comercial».

El certamen obrirà portes el dissabte 18 de març amb l'obertura dels estands del Local del Blat on s'hi aplegaran catorze establiments de les 5 a les 8 del vespre. Diumenge l'horari serà de 10 a 2 del matí i de 4 a 8 de la tarda.

El dia central de la celebració serà el diumenge 19 març. La fira i les activitats firals ompliran el centre del nucli urbà des de les 10 del matí: Avinguda Catalunya, plaça de l'Estació, plaça Pi i Maragall, els carrers Farguell i Balmes i el Local del Blat. Per segon any, la plaça del Dcotroi Armengou acollirà l'espai de les entitats. Enguany en seran una dotzena.

La mostra viurà la novena edició de la trobada de cotxes clàssics o la diada castellera en la que els castellers de Berga estrenaran la temporada i compartiran cartell amb els Castellers de Castelldefels. Com activita paral·leles, el mateix diumenge hi haurà una exposició de Creu Roja, del trentè concurs de dibuix infantil amb un taller gratuït de manualitats per a nens i la batucada verda. Dissabte se celebarà una jornada de portes obertes a l'ampliació del casal de la gent gran.

La regidora de Promoció Econòmica va dir que la fira gironellenca «és com un trencaclosques» que fan possible una munió de persones dels diferents serveis del consistori així com també d'entitats i col.laboradors. El pressupost de la fira es manté igual que el del 2016: 9.000 euros.