Per garantir el futur dels hospitals catalans cal que creïn aliances i treballin en xarxa. Així ho va dir, ahir, a Berga, Antoni Comín, el conseller de Salut català, que va reunir-se amb els professionals de l'hospital comarcal Sant Bernabé i dels membres del patronat municipal que el regeixen,amb facultatius i surpervisores i representants del comitè d'empresa.

En declaracions als mitjans, el conseller Antoni Comín va destacar la necessitat de buscar aliances entre diferents hospitals comarcals i entre aquests i els grans hospitals terciaris de l'àrea metropolitana «per tal de preservar i garantir el futur dels hospitals comarcals». El conseller va destacar que s'està avançant cap a un sistema hospitalari que cada vegada necessita més tecnologia, més innovació i més formació, i va explicar que, «si no els posem en aquest paradigma, els hospitals comarcals estarien destinats a tenir problemes i, fins i tot, a ser insalvables». En aquest context, Comín va fer una crida al diàleg, al consens i a la «recerca d'aliances entre diferents centres».

Abans de fer estada a l'hospital, el conseller també es va reunir amb responsables del Centre d'Atenció Primària (CAP) perquè «vegin que les nostres propostes de millora les fem a partir del diàleg directe amb ells».