El govern de Berga potencia el bus urbà amb més línies, més parades i una major freqüència de pas per fer-lo més àgil i que arribi a més llocs. L'objectiu és optimitzra-lo, arribar a nous usuaris.

Així el Bus Berga arribarà fins a Cal Rosal i també Avià. D'aquesta manera es dóna resposta a una petició que el consistori avianès havia fet des del 2010 tenint en compte que aquest servei ja arriba fins al polígon de la Valldan i que d'allà al nucli urbà avianès hi ha molt poc tros. Durant els darrers mesos s'han estat fent comprovacions sobre el terreny per verificar la viabilitat d'aquesta ampliació del servei, que d'entrada estarà en període de proves uns tres mesos segons van explicar, ahir, el regidors Francesc Ribera i Eloi Escútia. Els canvis s'aplicaran a partir del dilluns 20 de març.

La reestructuració del Bus Berga és important: passa de tenir 1 sola línia a tenir-ne 4 i, a més, duplica el seu nombre de parades, de 22 a 50. Els trajectes passen de 16 a 26 i s'augmenten les freqüències de pas. Fins ara hi havia una sola línia que trigava 43 minuts a fer tot el recorregut per les diferents parades. Ara, aquesta línia permetrà fer una volta ràpida de punta a punta de la ciutat amb molt menys temps que l'actual: 19 minuts, va explicar el regidor Ribera. Aquesta línia a l'hora d'entrada i sortida de les escoles s'allarga fins a l'escola de Sant Joan i Xarxa. I la parada de l'hospital serà just davant de l'edifici.

La línia d'Avià

Amb la nova línia, anar d'Avià a Berga serà qüestió de 15 minuts. Aquest bus farà parada a la carretera, entremig del polígon i Avià en un punt senyalitzat, al centre urbà davant de l'Ateneu i al barri de la Creu. Aquest línia connectarà Avià amb el polígon, la Valldan, la residència Sant Bernabé, el barri de la Font del Ros, la zona esportiva del Tossalet, l'hotel d'Entitats, Santa Eulàlia, l'Ambulatori, l'hospital i el mercat municipal. Com totes les línies, la sortida i larribada seran a la plaça de la Creu. Aquest és un altre canvi ja que fins ara la sortida i l'arribada era des de davant de l'administració i els busos havien de baixar pel passeig de la Pau. Ara aniran directament pel carrer del Roser.

La línia 3 fa tot el trajecte bàsic però a més a més arribarà fins a cal Rosal. Mentre que la línia 4 donarà servei a la zona dels Pedregals i als veïns del barri vell, concretament del Capdamunt de la Vila, a qui ara els quedaven molt lluny les parades.

El regidor Francesc Ribera va explicar que el govern s'ha donat un marge de tres mesos per provar com funcionen les noves línies, les parades i les freqüències de pas. Els usuaris i els veïns podran fer arribar les opinions i suggeriments a l'adreça busberga@ajberga.cat així com també a les bústies que s'habilitaran al mateix bus. Un cop hagin passat els tres mesos, els responsables municipals es reuniran amb representants de les associacions de veïns per recollir les seves impressions abans de donar per bons els canvis. No serà fins aleshores que es faran els nous tòtems de les diferents parades amb informació més visual i pràctica que ara.