El pare de l'agressor, que va apallissar una parella homosexual mentre es feia un petó a Berga, ha denunciat que «no hi ha cap recurs» per a les persones diagnosticades amb un trastorn de conducta greu i ha lamentat que quan el seu fill té un problema judicial la solució és «o la presó o una multa». El jove berguedà de 19 anys que va ser detingut per l'agressió acumula múltiples causes judicials.

La família al·lega que el noi té un trastorn de conducta greu i volen posar sobre la taula la «manca de recursos» amb què es troben a l'hora de gestionar la situació del seu fill. El pare del noi, Ferran Badal, ha relatat que el col·lectiu de persones diagnosticades amb un trastorn de conducta greu «no tenen cap recurs quan arriben a la majoria d’edat». Precisament la família Badal és una de les trenta famílies que ha creat l’associació Afatract per buscar solucions a la problemàtica.

El pare de l'agressor ha volgut deixar clar que «ni la família som homòfobs ni el meu fill és homòfob, al contrari, sempre hem donat suport a tots els col·lectius per respecte i també per convicció ideològica». De fet, Badal ha relatat que el seu fill té amics que són homosexuals i mai no ha tingut cap problema amb aquest col·lectiu. Per això, la família ha volgut mostrar tot el seu «suport i solidaritat» envers el col·lectiu LGTBI i també «a totes aquelles persones que es puguin haver sentit afectades pels fets que van ocórrer».

L'agressor de la parella gai va quedar en llibertat provisional després de passar a disposició judicial dimarts passat. Tot i això, el jutge va interposar com a mesura cautelar una ordre d'allunyament de 500 metres de les dues víctimes i la prohibició de comunicar-se amb elles per qualsevol via durant sis mesos.

El cas va generar una onada de mostres de rebuig i es va convocar una concentració contra l'homofòbia i de suport als dos homosexuals agredits dilluns al vespre davant de l'ajuntament de Berga que va aplegar unes 500 persones.