El bon temps acompanya la Fira de Sant Josep de Gironella

La tradicional fira ha tornat a fer d´aparador del comerç, les entitats i els cotxes

19.03.2017 | 18:42
El bon temps acompanya la Fira de Sant Josep de Gironella

"Fa bo eh!" deia un gironellenc mentre es passejava entre les paradetes d´artesania i roba a la Plaça de l´Estació de Gironella. "Potser massa i tot...!" responia el seu company, i és que l´arribada de la primavera i el bon temps anticipat d´aquest any, han fet que la vila s´omplís de gent amb ganes de passejar, comprar alguna coseta i fer un bon vermut abans del dinar de Sant Josep.

"Que faci aquest sol ens assegura bon ambient durant tot el dia" comentava Maria Àngels Sallés, regidora de Promoció Econòmica de l´Ajuntament de Gironella. A més, els canvis d´ubicació que va estrenar l´any passat la fira han servit per "donar una major fluïdesa de gent, que poden recórrer tot el centre tranquil·lament", deia Sallés.

Enguany, les entitats que es trobaven a la Plaça Armengou, eren dotze. Una d´aquestes associacions, que no podia faltar en la fira de Sant Josep, era ´Mans Unides´. Maria Carme Caellas, membre del grup, recalcava que la fira "va bé per recollir l´interès de la gent que passeja". Entitats però també un bon grapat de comerços que s´exhibien al Local del Blat. Enguany, vint-i-dos.

N´hi havia algun de nou com el bar ´Ja s´hi val´ de Cal Bassacs: "estem molt contents de ser aquí! Sempre està bé participar amb tot el que es fa al poble!" deia Neus Sala en nom de l´establiment. D´altres, com l´Agnès de Cal Pasqual, botiga de roba, tenen una llarga trajectòria a la fira: "fa vint-i-un anys que hi participem i ens va molt bé per fer d´aparador, sobretot de cara l´estiu perquè la gent veu el que exposem al Local del Blat i ens ho venen a demanar".

La fira s'ha complementat amb un bon nombre d´activitats: l´actuació dels Castellers de Berga amb els de Castelldefels, el 30è Concurs de Dibuix Infantil a la Sala de Cultura, les diverses exposicions com "Obre els ulls", "Protegim la humanitat, acabem amb la indiferència" de Creu Roja o l´exposició fotogràfica "Un tomb històric per la vila".

També hi va haver algunes actuacions, desfilades de moda i perruqueria, batucades... i, evidentment, a la Fira del Motor no podien faltar els cotxes: des dels més nous exposats a l´Avinguda Catalunya per part de dotze concessionaris de la comarca, fins a als més antics que s´aplegaven per celebrar la 9a trobada de cotxes clàssics de Gironella i que recorrien els entorns del poble fins a estacionar-ser a la Plaça Pi i Margall.

Per acabar-ho d´arrodonir, aquest cap de setmana hi va haver encara dos esdeveniments més. Per una banda, la Llar de Gironella ha ofert una jornada de portes obertes dissabte a la tarda: "ha vingut bastanta gent a veure les obres d´ampliació que s´han realitzat" deia Sallés. Per l´altra, la Biblioteca celebra el seu segon aniversari amb algunes activitats com un recital de contes i cançons i una exposició de fotografies.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Berguedà

L?Ajuntament de Gironella millora la gespa del camp de futbol

El consistori inverteix més de 2.000 euros en tasques de manteniment del verd artificial

La colla dels plens posa les bases per a l'entesa en una reunió d'acostament

La colla dels plens posa les bases per a l'entesa en una reunió d'acostament

La trobada va ser tranquil·la i va incloure la mediació de l'alcaldessa i la regidora de Patum

La Fira Ambsense torna a Berga per fer divulgació de les al·lèrgies i les intoleràncies

L'oferta de la mostra de l'1 d'abril està destinada a fer pedagogia i donar eines sobre aquestes...

La colla dels plens posa les bases per l'entesa en una reunió d'acostament

La colla dels plens posa les bases per l'entesa en una reunió d'acostament

Hi han assistit els membres de la comparsa, amb els expulsats, l'alcaldessa i la regidora de Patum

Berga suspèn la 8a Fira d'Entitats Socials i de Cooperació per la nevada

La neu, que aquest matí cau amb força a la capital del Berguedà, també ha fet suspendre la "Tarda...

Enllaços recomanats: Premis cinema