El bon temps acompanya la Fira de Sant Josep de Gironella

La tradicional fira ha tornat a fer d´aparador del comerç, les entitats i els cotxes

19.03.2017 | 18:42
El bon temps acompanya la Fira de Sant Josep de Gironella

"Fa bo eh!" deia un gironellenc mentre es passejava entre les paradetes d´artesania i roba a la Plaça de l´Estació de Gironella. "Potser massa i tot...!" responia el seu company, i és que l´arribada de la primavera i el bon temps anticipat d´aquest any, han fet que la vila s´omplís de gent amb ganes de passejar, comprar alguna coseta i fer un bon vermut abans del dinar de Sant Josep.

"Que faci aquest sol ens assegura bon ambient durant tot el dia" comentava Maria Àngels Sallés, regidora de Promoció Econòmica de l´Ajuntament de Gironella. A més, els canvis d´ubicació que va estrenar l´any passat la fira han servit per "donar una major fluïdesa de gent, que poden recórrer tot el centre tranquil·lament", deia Sallés.

Enguany, les entitats que es trobaven a la Plaça Armengou, eren dotze. Una d´aquestes associacions, que no podia faltar en la fira de Sant Josep, era ´Mans Unides´. Maria Carme Caellas, membre del grup, recalcava que la fira "va bé per recollir l´interès de la gent que passeja". Entitats però també un bon grapat de comerços que s´exhibien al Local del Blat. Enguany, vint-i-dos.

N´hi havia algun de nou com el bar ´Ja s´hi val´ de Cal Bassacs: "estem molt contents de ser aquí! Sempre està bé participar amb tot el que es fa al poble!" deia Neus Sala en nom de l´establiment. D´altres, com l´Agnès de Cal Pasqual, botiga de roba, tenen una llarga trajectòria a la fira: "fa vint-i-un anys que hi participem i ens va molt bé per fer d´aparador, sobretot de cara l´estiu perquè la gent veu el que exposem al Local del Blat i ens ho venen a demanar".

La fira s'ha complementat amb un bon nombre d´activitats: l´actuació dels Castellers de Berga amb els de Castelldefels, el 30è Concurs de Dibuix Infantil a la Sala de Cultura, les diverses exposicions com "Obre els ulls", "Protegim la humanitat, acabem amb la indiferència" de Creu Roja o l´exposició fotogràfica "Un tomb històric per la vila".

També hi va haver algunes actuacions, desfilades de moda i perruqueria, batucades... i, evidentment, a la Fira del Motor no podien faltar els cotxes: des dels més nous exposats a l´Avinguda Catalunya per part de dotze concessionaris de la comarca, fins a als més antics que s´aplegaven per celebrar la 9a trobada de cotxes clàssics de Gironella i que recorrien els entorns del poble fins a estacionar-ser a la Plaça Pi i Margall.

Per acabar-ho d´arrodonir, aquest cap de setmana hi va haver encara dos esdeveniments més. Per una banda, la Llar de Gironella ha ofert una jornada de portes obertes dissabte a la tarda: "ha vingut bastanta gent a veure les obres d´ampliació que s´han realitzat" deia Sallés. Per l´altra, la Biblioteca celebra el seu segon aniversari amb algunes activitats com un recital de contes i cançons i una exposició de fotografies.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Berguedà

La Festa del Bolet vol canviar de dates per rebre més visitants

Inicialment, per la baixa previsió de bolets, es volia concentrar en una sola jornada

La subhasta de sementals de Berga esdevé un aparador de la raça bruna

La subhasta de sementals de Berga esdevé un aparador de la raça bruna

Tretze explotacions ramaderes han participat a la venda que s´ha fet en el marc de la Fira de...

L'Ajuntament de Berga obre als ciutadans el procés de redacció de reglaments

L'Ajuntament de Berga obre als ciutadans el procés de redacció de reglaments

La iniciativa vol promoure la participació veïnal en la creació de normatives o la revisió...

Empreses berguedanes reben una subvenció per a la contractació de personal

L'Agència de Desenvolupament del Berguedà ha iniciat el pagament de les subvencions...

Els amics de la malaurada Sílvia Prat la recorden amb un CD que regalaran

Els amics de la malaurada Sílvia Prat la recorden amb un CD que regalaran

Fa un any de la mort de la jove gironellenca de 27 anys, atropellada per un tramvia a Colònia

Quinze empreses berguedanes reben una subvenció per a la contractació de personal

Quinze empreses berguedanes reben una subvenció per a la contractació de personal

El programa afavoreix la inserció laboral de persones entre 30 i 45 anys i baix nivell formatiu

Enllaços recomanats: Premis cinema