El reglament intern pel que es regeix la colla dels plens i maces data del 4 l'abril de l'any 2009. Aquest document «va ser elaborat, consensuat i acceptat de forma lliure i voluntària per tots els vestidors que formaven part de la plantilla en el moment de la seva redacció», expliquen fonts de la colla. Els nous vestidors que s'han anat incorporant a la comparsa també els han signat i acceptat «de forma lliure i voluntària».

La prova «és que aquest reglament de règim intern està signat per tots aquells que han sigut membres de la comparsa de plens i maces des del 2009 i fins a la present data, com a mostra de la seva conformitat, acceptació i compromís amb el mateix». Per tant, asseguren que «queda palès, doncs, que fa vuit anys que la comparsa de plens i maces ja va fer l'exercici democràtic que ara alguns presumeixen liderar».

Ara, aquest reglament se sotmetrà als canvis que es considerin fruit del procés per posar-los al dia. En el cas de la colla dels plens i maces la reunió prevista per fer-ho serà el 31 de març.