«Volem que quedi clar que els membres de la comparsa de plens i maces estem totalment d'acord amb la renovació, modernització, democratització i transparència de la Patum». Així ho asseguren fonts de la colla en un comunicat tramès a aquest diari. Diuen que han presentat un recurs d'alçada contra els acords del patronat dels dies 1 i 17 de febrer perquè contenen defectes de forma.

Fonts de la colla es pregunten: «no és la possibilitat de mostrar el desacord de forma objectiva, atenent-nos a les normes vigents que ens emparen, un clar exercici de democràcia?». I expliquen que no han presentat el recurs «per gust, ni amb ànim de travar cap procés de democratització i millora de la festa, ni per qüestionar ni perjudicar el Patronat de la Patum, tal com se'ns ha volgut atribuir, sinó per demanar que les coses es facin de forma coherent, que s'emparin amb la legalitat i s'ajustin a la normativa vigent».

Finalment, fonts de la colla dels plens i maces apunten que «és just i necessari dir que, quedi clar, ha estat la pressió mediàtica, els titulars sensacionalistes i els judicis paral·lels els que han fet que avui haguem de justificar-nos per unes decisions que hem pres pel bon funcionament de la comparsa i el bon desenvolupament de la festa». Han volgut recordar que aquesta és «una qüestió que tradicionalment forma part del funcionament intern de les comparses i en la qual mai abans el patronat havia intervingut, jutjat o qüestionat»