Les obres de reforma i ampliació de l'escola de Gironella començaran el proper trimestre, abans que s'acabi l'actual curs escolar. Així ho va anunciar, ahir, la consellera d'Ensenyament, Meritxell Ruiz, en la visita que va fer al centre públic de la vila. Va poder conèixer les instal·lacions i es va entrevistar amb membres de la comunitat educativa i del consistori. Les obres s'han adjudicat enguany a l'empresa Acsa, Obras e Infraestrcuturas, SA per un import de 2,8 milions d'euros sense IVA i amb IVA 3,3 milions. Els treballs tenen un termini d'execució de 18,75 mesos. El pressupost inicial de licitació, al qual es van presentar una vintena d'empreses, era de 3,4 milions d'euros sense l'IVA, i el Govern inicialment preveia pagar un total de 4,2 milions d'euros amb IVA.

La consellera Meritxell Ruiz va anunciar que «en breu, aquest trimestre, veurem com comencen les obres. Allò tan desitjat ja arriba». La consellera va dir que «realment estem en el millor moment del procés». Meritxell Ruiz és del parer que «hem de felicitar-nos» perquè «hi ha molt bones escoles públiques en aquests país», i va destacar que «hem fet un esforç important d'inversió» i també que «ara amb els nous pressupostos hi ha un increment important de la partida d'obres». Segons Ruiz, «s'ha de valorar l'esforç que ha fet l'Ajuntament de Gironella «per fer realitat aquest projecte». I és que el consistori gironellenc posa 420.000 euros per pagar les obres del gimnàs, segons va explicar l'alcalde, David Font.

D'altra banda, la directora del centre, Olga Núñez, va manifestar que aquesta actuació és «molt esperada». Va assegurar que «estem molt il·lusionats pel que suposarà pel que fa a espais». En l'edifici actual «hi ha unes mancances evidents per la seva antiguitat, malgrat s'hi hagin fet reparacions», i va palesar que fins ara «hem estat molt limitats pel que fa a espais», ja que a part de les 9 classes que ocupen els 201 alumnes del centre, també han d'ocupar els antics edificis dels mestres.

Les obres permetran disposar d'un aulari, un gimnàs gran, un menjador amb cuina, fet que suposarà «un coixí important per al projecte educatiu que tenim a l'escola i per adequar-la a les necessitats» actuals pel que fa a serveis, com els sistemes elèctrics i la calefacció.

Tal com ja va informar aquest diari al seu dia, en una primera fase es tirarà a terra la casa dels mestres per construir-hi un edifici on s'ubicaran les aules. Aquestes obres implicaran que s'hagi de buscar un lloc alternatiu per al menjador, ja que aquest edifici cobreix actualment aquesta funció. En una segona fase, es farà una rehabilitació total dels actuals edificis que acullen l'aulari. Un d'ells es convertirà en el gimnàs del centre, un espai que també podrà servir de sala polivalent per a usos diversos i obert a la població. L'altre serà el menjador i la biblioteca.

Visita a Igualada

La jornada de la consellera Meritxell Ruiz a la Catalunya Central es va iniciar ahir al matí. Va fer una visita institucional a la ciutat d'Igualada.

A les 9 del matí va ser rebuda al saló de sessions de l'ajuntament de la capital de l'Anoia, on va signar al llibre d'honor de la ciutat en presència de l'alcalde, Marc Castells, de regidors municipals i de la diputada al Parlament de Catalunya Maria Senserrich. Posteriorment, es va desplaçar a la zona nord de la ciutat per a visitar l'escola Àuria, que celebra els seus 50 anys. Allà, la consellera d'Ensenyament, Meritxell Ruiz , va conèixer personalment l'equip directiu del centre i va visitar les seves instal·lacions.