Després d´un any patumaire 2016 extraordinari, amb la celebració de dues Patums, la regular i de la commemoració del centenari de la coronació de Mare de Déu de Queralt, la festa berguedana per antonomàsia tornarà a la normalitat amb una sola Patum 2017.

El foc, els balls i la gresca tornaran a la Plaça de Sant Pere de Berga el proper mes de juny, concretament, del dimecres 14 al diumenge 18.

Com ja és habitual, la Patum tindrà cinc dies de celebració. El dimecres, amb el primer passacarrers per anunciar l'arribada de la festa a la ciutat. Dijous, les compares arribaran a la Plaça de Sant Pere, amb la primera Patum completa a la plaça. Divendres, com és tradició, tindrà lloc la Patum Infantil a la Plaça, on els més menuts seran protagonistres.

La festa berguedana seguirà el cap de setmana, amb l'arribada de centenars de persones d'altres contrades per ajuntar-se als berguedans. La Patum 2017 Patum 2017continuarà altre cop amb un passacarrers el dissabte dia 17 pels carrers de la capital berguedana. Diumenge la gran festa acabarà amb la traca final, la Patum a la plaça del diumenge dia 18 de juny de l´any 2017, quan els berguedans despedeixen l'àliga, la guita, els plensa i la resta de comparses fins l'any vinent.

Polèmica amb l'expulsió de tres membres

Aquest any, la festa arribarà precedida d´una gran polèmica. Arran de l´expulsió de tres membres de la comparsa dels Plens i les Maces, es va convocar un Patronat extraordinari on es va decidir democratitzar la festa i treure poder als caps de cada comparsa, fent reglaments de funcionament oberts i públics.

Tot i la polèmica per la democratització de la Patum, la festa arribarà amb normalitat i veurem si tindrà alguna conseqüència en el desenvolupament de gran cita berguedana.