Des d'aquest dimecres i fins dijous, el pavelló de Suècia de Berga acull la setena edició de la Fira del Coneixement de l'Exploratori de Recursos de la Natura del Berguedà de la UPC. Hi ha prevista l'assistència d'un total de 800 alumnes de diferents instituts catalans entre els quals del Berguedà i la Catalunya central.

Aquesta mostra serveix per donar a conèixer projectes punters relacionats amb la ciència i la tecnologia de la Universitat Politècnica de Catalunya i altres centres de recerca. El seu objestiu és despertar vocacions científiques.

Els joves poden conèixer de primera mà projectes com els caçadors de tempestes del Grup de recerca en llamps i alta tensió; la unitat de maquinària agrícola de la Fundació Miquel Agustí sobre la producció sostenible d'aliments de qualitat; la creació de muntanyes i rius en temps real amb 3D a cura del Grup d'enginyeria Geomàtica, el projecte Science Girls per promoure l'accés de les noies als estudis científics o l'aplicació de noves tecnpologies al diagnòstic de les disfuncions visuals del Centre de desenvolupament de sensors, instrumentació o sistemes.

Aquest dimecres, l'enginyer agrònom i doctor en transició energètica Pep Salas de Smart Grid ha ofert una xerrada sobre la relació entre energia i territori.

La inauguració de la mostra ha anat a cura de Josep Font i Dolors Grau, codirectors de l'Exploratori de Recursos de la Natura del Berguedà, el regidor Oriol Camps, el representant del departament d'Ensenyament Àngel Domingo i Xavier Cañavate, virector d'ordenació acadèmica de la UPC