Els veïns del carrer Maixerí de Berga que fa vuit anys que malden perquè el consistori posi fi als sorolls que fan incívics a fora del bar La General, reclamen que l'Ajuntament de Berga faci cas de les seves reivindicacions. Ahir, representants veïnals i del local van presentar de forma conjunta una instància al registre del consistori per tal de plantejar diferents propostes que consideren que podrien servir per resoldre aquesta problemàtica que amb el pas dels anys s'ha cronificat.

Tal com va avançar aquest diari, els veïns i els propietaris de La General plantegen tres propostes. Per una banda, barrar amb tanques l'accés de vianants al carrer Maixerí les nits dels divendres i els dissabtes que és quan està obert el local. És aquestes dues nits que es concentren els problemes de sorolls i bretolades protagonitzades pels incívics que impedeixen els descans dels veïns de la zona. Una segona proposta passa perquè una patrulla de la Policia Local s'instal.li permanentment a l'indret. Finalment, la tercera proposta és que el consistori instal.li càmeres de videovigilància en aquest carrer. Es tracta d'un espai molt estret i fosc, una circumstància que facilita que s'hi facin botellots i gresca.

Els veïns del carrer Maixerí i els propietaris de La General han presentat aquesta instància de forma conjunta per visualitzar que «no estem enfrontats entre nosaltres. Volem manifestar que els sorolls són un problema que ha de solucionar l'Ajuntament». Fonts veïnals han denunciat que estan cansats d'una situació que es perllonga des de fa vuit anys. I han exposat que consideren que l'Ajuntament «és indiferent» a la problemàtica que denuncien. «Només demanem que se'ns faci cas i actuï. Això no és un enfrontament entre els veïns i La General. És un problema amb l'Ajuntament perquè no fa la seva feina».

Les mateixes fonts han volgut recordar que el cas ha arribat al Síndic de Greuges, que ha instat el consistori berguedà a actuar per tal de solucionar-ho.

La darrera mesura que ha activat l'Ajuntament de Berga és la intensificació de la vigilància durant les nits de divendres i dissabte a l'indret. Aquesta mesura es va posar en marxa el segon cap de setmana del mes de març. Durant aquest període els veïns de la zona no han detectat millores en el problema del sorolls i les conductes incíviques que tenen alguns clients del local a l'exterior de La General.