La Fira de Maig de Berga tindrà com a fil conductor l'economia circular

La mostra vol reivindicar les empreses que implementen aquest model en la seva producció

15.04.2017 | 23:55
Visitants al recinte firal del passeig de la Indústria, l´any passat

Berga escalfa motors per a una nova edició de la Fira de Maig, la mostra multisectorial de referència de Berga i de la comarca que se celebrarà els propers 30 d'abril i 1 de maig a la capital berguedana. Enguany, el fil conductor i l'eix vertebrador del certamen serà l'economia circular, segons els seus impulsors, «un eix estratègic per a la comarca però també per al desenvolupament global».

Fonts de l'Agència de Desenvolupament del Berguedà, que col·labora amb la fira que organitza l'Ajuntament de Berga, han recordat que «el model lineal de creixement econòmic –extreure, fabricar, consumir i llençar– en el qual s'havia confiat en el passat no ja s'ajusta a les necessitats de l'actual societat». Els experts asseguren que «molts recursos naturals són finits, i s'han de trobar noves maneres més sostenibles d'utilitzar-los». En aquest sentit, l'economia circular pretén garantir un «creixement sostenible» dels ter-ritoris mitjançant la utilització de recursos d'una manera més eficient i intel·ligent amb l'objectiu que el valor dels productes, els materials i els recursos es mantingui i circuli a l'economia durant el màxim de temps possible i reduir al mínim la generació de residus.

D'aquesta manera, a la Fira de Maig d'enguany s'aposta per potenciar aquest model. Com és habitual, a la mostra hi haurà una representació dels sectors de l'automoció, la jardineria, productors alimentaris autòctons, artesania i altres empreses i serveis del Berguedà, però l'objectiu és reivindicar les empreses i entitats que implementen sistemes d'economia circular en el seu procés productiu. Tal com recorden des de l'Agència, un dels factors de l'economia circular és l'aprofitament i reutilització de residus. És a dir, «el que per a una empresa no serveix pot ser útil per a una altra empresa per valoritzar-ho i crear un nou producte».

Tot i que el concepte d'economia circular s'ha popularitzat recentment, la seva utilització d'aquest té una llarga trajectòria. Un clar exemple d'aquest funcionament econòmic és la relació simbiòtica que existia entre l'antiga central tèrmica de Cercs i la indústria cimentera, on aquesta segona aprofitava els residus generats de la combustió del carbó, per produir ciment.

De manera complementària, a la fira també hi participaran representants institucionals i d'altres sectors, així com entitats sense ànim de lucre. Al llarg dels dos dies s'han organitzat activitats paral·leles per dinamitzar la mostra. La programació es donarà a conèixer properament.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Berguedà

Foto d'arxiu de la Patum de Berga
Set de les comparses de la Patum ja han aprovat el seu nou reglament intern

Set de les comparses de la Patum ja han aprovat el seu nou reglament intern

Les discrepàncies dins la comparsa dels Plens continuen, però es treballa per un acord

Puig-reig subvenciona les empreses del municipi que contractin persones a l'atur

El govern destina 48.000 euros al projecte que l'any passat va donar feina a nou veïns de la vila

El Taller Coloma celebra demà la seva caminada amb dos recorreguts

L'Associació de Mares i Pares del Taller Coloma i els Mountain Runners del Berguedà...

Gironella convoca una consulta veïnal per construir una pista

Els veïns del barri del Cap del Pla podran escollir quin emplaçament prefereixen per al nou...

Detecten una esquerda a l'Oratori de Queralt

Detecten una esquerda a l'Oratori de Queralt

L'edifici de l'Oratori de Queralt, a la carretera de camí al santuari i que havia funcionat...

L'Associació de Veïns del barri de la Font del Ros de Berga estrena junta

L'Associació de Veïns del barri de la Font del Ros de Berga estrena junta

L'Associació de Veïns de la Font del Ros de Berga estrena junta. Ahir es van presentar...

L'últim El més llegit
Enllaços recomanats: Premis cinema