La berguedana Núria Prat, alumna de l'Escola Joviat, disputarà a demà, dijous, la final del Premi Promeses de l'alta cuina que organitza anualment l'escola internacional Le Cordon Bleu de Madrid, lloc on se celebrarà la prova.

Prat competirà amb nou joves cuiners més d'arreu de l'estat. Tots ells hauran de demostrar les seves habilitats a la cuina a través d'un plat que hauran d'elaborar a partir de la mateixa matèria primera. El jurat, presidit per Quique Dacosta, n'avaluarà la destresa, la qualitat tècnica, l'originalitat, el sabor, la presentació i la creativitat.

El guanyador aconseguirà una beca per a una formació valorada en més de 23.000 euros a Le Cordon Bleu de Madrid, mentre que el segon classificat obtindrà una ajuda valorada en més de 8.000 euros per fer el curs de cuina, pastisseria o cuina espanyola. A més a més, l'escola del guanyador també rebrà una compensació econòmica de 1.500 euros per valorar la seva tasca docent.