El català Ezequiel Álvarez, estudiant de cuina de l'Escola d'Hostaleria i Turisme de Girona, ha resultat guanyador del V Premi Promeses de l'alta cuina disputat avui a la seu de Le Cordon Bleu Madrid. Es tracta d'un guardó que busca el millor cuiner novell entre les escoles de cuina de tot el país. La berguedana Núria Prat, de l'Escola Joviat, ha disputat la final i s'ha quedat a les portes del triomf.

A la final, l'estudiant de cuina català Ezequiel Álvarez s'ha enfrontat a altres nou candidats a una dura prova de quatre hores en què ha hagut d'elaborar un plat, partint d'un ingredient principal: el rèmol. L'objectiu ha estat que el jurat pogués avaluar la qualitat tècnica, l'originalitat, el sabor, la presentació i l'exposició de cada un dels plats preparats. Ezequiel ha resultat el vencedor d'aquesta edició amb el seu plat titulat Turbot amb salsa Dieppoise amb ravioli d'espinacs i gambes.

El guanyador ha presentat el seu treball davant un jurat presidit pel xef Quique Dacosta, propietari del restaurant Quique Dacosta amb tres estrelles Michelin, considerat un dels millors restaurants del món. El jurat el van integrar a més Omar Malpartida, xef del restaurant tiradito, cuiner guardonat pels Premis Metròpoli com a Millor Cuiner en progressió; el periodista Carlos Maribona, crític gastronòmic a ABC, i un equip de dos xefs professors de Le Cordon Bleu Madrid: Erwan Poudoulec, director tècnic de l'Escola, i Carlos Collado, xef professor de Cuina espanyola.

El jove estudiant, a punt d'acabar els seus estudis de cuina, ha declarat sentir-se molt emocionat amb aquesta oportunitat. "És una fita aconseguida, una oportunitat única d'estar en una escola de prestigi com aquesta. Segur que això m'ajuda a aconseguir la meva meta de crear amb èxit en uns anys el meu propi restaurant".

El guanyador Ezequiel Álvarez i el segon classificat Ausiàs Signes rebran una beca del 100% per estudiar, respectivament, un diploma valorat en 21.000 € i un certificat de 7.000 € en Cuina, Pastisseria o Cuina Espanyola a Le Cordon Bleu Madrid, l'escola d'alta cuina de la Universitat Francisco de Vitòria. A més, l'escola del primer classificat, l'Escola d'Hostaleria i Turisme de Girona, ha rebut un premi especial de 1.500 € per a millora de les seves instal·lacions i ajudar al millor desenvolupament dels alumnes del centre.