Núria Prat es queda a les portes del triomf al concurs de Le Cordon Bleu

El gironí Ezequiel Álvarez ha resultat el guanyador final del premi

22.04.2017 | 07:18

El català Ezequiel Álvarez, estudiant de cuina de l'Escola d'Hostaleria i Turisme de Girona, ha resultat guanyador del V Premi Promeses de l'alta cuina disputat avui a la seu de Le Cordon Bleu Madrid. Es tracta d'un guardó que busca el millor cuiner novell entre les escoles de cuina de tot el país. La berguedana Núria Prat, de l'Escola Joviat, ha disputat la final i s'ha quedat a les portes del triomf.

A la final, l'estudiant de cuina català Ezequiel Álvarez s'ha enfrontat a altres nou candidats a una dura prova de quatre hores en què ha hagut d'elaborar un plat, partint d'un ingredient principal: el rèmol. L'objectiu ha estat que el jurat pogués avaluar la qualitat tècnica, l'originalitat, el sabor, la presentació i l'exposició de cada un dels plats preparats. Ezequiel ha resultat el vencedor d'aquesta edició amb el seu plat titulat Turbot amb salsa Dieppoise amb ravioli d'espinacs i gambes.

El guanyador ha presentat el seu treball davant un jurat presidit pel xef Quique Dacosta, propietari del restaurant Quique Dacosta amb tres estrelles Michelin, considerat un dels millors restaurants del món. El jurat el van integrar a més Omar Malpartida, xef del restaurant tiradito, cuiner guardonat pels Premis Metròpoli com a Millor Cuiner en progressió; el periodista Carlos Maribona, crític gastronòmic a ABC, i un equip de dos xefs professors de Le Cordon Bleu Madrid: Erwan Poudoulec, director tècnic de l'Escola, i Carlos Collado, xef professor de Cuina espanyola.

El jove estudiant, a punt d'acabar els seus estudis de cuina, ha declarat sentir-se molt emocionat amb aquesta oportunitat. "És una fita aconseguida, una oportunitat única d'estar en una escola de prestigi com aquesta. Segur que això m'ajuda a aconseguir la meva meta de crear amb èxit en uns anys el meu propi restaurant".

El guanyador Ezequiel Álvarez i el segon classificat Ausiàs Signes rebran una beca del 100% per estudiar, respectivament, un diploma valorat en 21.000 € i un certificat de 7.000 € en Cuina, Pastisseria o Cuina Espanyola a Le Cordon Bleu Madrid, l'escola d'alta cuina de la Universitat Francisco de Vitòria. A més, l'escola del primer classificat, l'Escola d'Hostaleria i Turisme de Girona, ha rebut un premi especial de 1.500 € per a millora de les seves instal·lacions i ajudar al millor desenvolupament dels alumnes del centre.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Berguedà

Francesc Ribera i David Font
Berga vol connectar la Fira de Maig amb el comerç del passeig

Berga vol connectar la Fira de Maig amb el comerç del passeig

Es tallarà el trànsit i es prohibirà l'estacionament de vehicles per garantir més espai pels...

Berga i Gironella renoven el vot de poble aquest dimarts, dia de Sant Marc

Berga i Gironella renoven el vot de poble aquest dimarts, dia de Sant Marc

El Santuari de Queralt i l'ermita de Sant Marc acolliran missa, xocolatada i també teatre

Berga gaudeix d'un Sant Jordi únic amb moltes vendes i un públic més divers

Berga gaudeix d'un Sant Jordi únic amb moltes vendes i un públic més divers

Els pastissos i un sol estiuenc acompanyen una jornada molt ben valorada pels llibreters de la...

Gironella revalida el distintiu Infoparticipa

Gironella revalida el distintiu Infoparticipa

L'Ajuntament de Gironella ha revalidat, per tecer any seguit, el segell Infoparticipa, que valora...

La Font del Ros acull la Fira del llibre de segona mà

Durant tot el dia, més d'una vintena de parades exposaran els seus articles

El govern de Berga estudiarà diverses opcions per reparar la torre del Pavelló de Suècia

El govern de Berga estudiarà diverses opcions per reparar la torre del Pavelló de Suècia

L'executiu escollirà «la millor» actuació segons criteris tècnics i econòmics

Enllaços recomanats: Premis cinema