Núria Prat es queda a les portes del triomf al concurs de Le Cordon Bleu

El gironí Ezequiel Álvarez ha resultat el guanyador final del premi

22.04.2017 | 07:18

El català Ezequiel Álvarez, estudiant de cuina de l'Escola d'Hostaleria i Turisme de Girona, ha resultat guanyador del V Premi Promeses de l'alta cuina disputat avui a la seu de Le Cordon Bleu Madrid. Es tracta d'un guardó que busca el millor cuiner novell entre les escoles de cuina de tot el país. La berguedana Núria Prat, de l'Escola Joviat, ha disputat la final i s'ha quedat a les portes del triomf.

A la final, l'estudiant de cuina català Ezequiel Álvarez s'ha enfrontat a altres nou candidats a una dura prova de quatre hores en què ha hagut d'elaborar un plat, partint d'un ingredient principal: el rèmol. L'objectiu ha estat que el jurat pogués avaluar la qualitat tècnica, l'originalitat, el sabor, la presentació i l'exposició de cada un dels plats preparats. Ezequiel ha resultat el vencedor d'aquesta edició amb el seu plat titulat Turbot amb salsa Dieppoise amb ravioli d'espinacs i gambes.

El guanyador ha presentat el seu treball davant un jurat presidit pel xef Quique Dacosta, propietari del restaurant Quique Dacosta amb tres estrelles Michelin, considerat un dels millors restaurants del món. El jurat el van integrar a més Omar Malpartida, xef del restaurant tiradito, cuiner guardonat pels Premis Metròpoli com a Millor Cuiner en progressió; el periodista Carlos Maribona, crític gastronòmic a ABC, i un equip de dos xefs professors de Le Cordon Bleu Madrid: Erwan Poudoulec, director tècnic de l'Escola, i Carlos Collado, xef professor de Cuina espanyola.

El jove estudiant, a punt d'acabar els seus estudis de cuina, ha declarat sentir-se molt emocionat amb aquesta oportunitat. "És una fita aconseguida, una oportunitat única d'estar en una escola de prestigi com aquesta. Segur que això m'ajuda a aconseguir la meva meta de crear amb èxit en uns anys el meu propi restaurant".

El guanyador Ezequiel Álvarez i el segon classificat Ausiàs Signes rebran una beca del 100% per estudiar, respectivament, un diploma valorat en 21.000 € i un certificat de 7.000 € en Cuina, Pastisseria o Cuina Espanyola a Le Cordon Bleu Madrid, l'escola d'alta cuina de la Universitat Francisco de Vitòria. A més, l'escola del primer classificat, l'Escola d'Hostaleria i Turisme de Girona, ha rebut un premi especial de 1.500 € per a millora de les seves instal·lacions i ajudar al millor desenvolupament dels alumnes del centre.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Berguedà

Pòlit Miró en una imatge d'arxiu
Mor el músic berguedà Pòlit Miró víctima d'una llarga malaltia

Mor el músic berguedà Pòlit Miró víctima d'una llarga malaltia

Va ser el creador de l'escola Soterrats, que va tancar portes a finals de l'any passat. El comiat...

Berga fa créixer la Fira de la Xocolata i la Ratafia a nous espais i amb més actes

Berga fa créixer la Fira de la Xocolata i la Ratafia a nous espais i amb més actes

El consistori aposta per una mostra que arriba a la segona edició amb ganes de fer-se un nom

La calor i la sequera deixen una de les pitjors temporades de bolets al Pirineu

La calor i la sequera deixen una de les pitjors temporades de bolets al Pirineu

La producció a final d'any se situarà entre 15 i 20 quilos per hectàrea, quan en una campanya...

La mostra comportarà restriccions de trànsit al carrer del Roser

La celebració de la Fira de la Xocolata i de la Ratafia comportarà diverses...

La collita de la cobejada tòfona negra arrenca amb molt males perspectives

Si la temporada dels populars bolets ha estat dolenta, la de la preuada tòfona negra (...

Enguany es podrien collir més tòfones de cultiu que de silvestres

Aquesta temporada podria passar que la quantitat de tòfona de cultiu provinent de les...

Enllaços recomanats: Premis cinema