L'antiga estació d'esquí dels Rasos de Peguera és un dels espais més visitats de la comarca del Berguedà durant la temporada hivernal. Veïns de la zona situada a Castellar del Riu han denunciat l'incivisme d'alguns dels visitants que passen per aquest paratge de propietat privada i en desús.

A través d'unes fotografies penjades a la xarxa han mostrat la brutícia que s'hi ha acomulat després de Setmana Santa, un cop finalitzada la temporada d'hivern i de neu. Fonts consultades per aquest diari han assegurat, però, que la imatge no és nova i exclusiva d'aquesta Setmana Santa, sinó que ha estat l'habitual durant tot l'hivern. A més, es tem que aquestes actituds incíviques es mantinguin durant la temporada de bon temps, i és que la zona dels Rasos acull molts visitants també durant l'estiu. Els veïns de la zona demanen als responsables de la recollida dels contenidors que hi passin més sovint per evitar que estiguin plens. De fet, però, són conscients que molts vegades els contenidors estan buits i els visitants no els utilitzen.

Fonts del Consell Comarcal del Berguedà, qui gestiona la recollida de deixalles al Berguedà, han concretat a Regió7 que tot i ser una zona privada hi ha instal·lats contenidors i el camió que fa el servei a la zona els buida una vegada per setmana, en la ruta que realitza pel terme de Castellar del Riu. Per altra banda, han lamentat que es realitzin accions incíviques i han recordat que la neteja viària és competència dels ajuntaments.